Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині утворено регіональне відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад

Волинська область 27-лис, 2009, 14:229 prov 1 105
У сесійному залі обласної ради відбулися установчі збори, на яких утворено регіональне відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних голів. В роботі заходу взяв участь голова Всеукраїнської асоціації сільських та селищних голів Богдан Гусак та голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк. Пан Гусак розповів присутнім про повноваження та діяльність Всеукраїнської асоціації та висловив сподівання, що вона матиме реальний вплив на прийняття законів та рішень центральними органами влади. «Сьогодні Асоціація заявляє про себе на всю Україну. Але від кожного з нас залежатимете, на скільки ефективно вона працюватиме. В нас море невирішених питань. Ми мусимо вирішувати їх на законодавчому рівні. Створення Асоціації – це революція в історії розвитку нашого місцевого самоврядування», — зазначив Богдан Гусак.

Учасників зборів привітав голова обласної ради Анатолій Грицюк. «Я радий, що вже проведені установчі конференції у районах. В цьому залі сидять найкращі представники органів місцевого самоврядування, які чітко усвідомлюють свою роль служіння територіальній громаді. Ми всі дуже добре розуміємо, що саме базові сільські ради є запорукою того, що Україна житиме красиво та достойно. Впевнений, що Асоціація є тим дієвим органом, який даватиме ефективні пропозиції Верховній Раді та Уряду. В результаті зміниться ситуація з фінансуванням базових сільських рад. Адже можна приймати багато регіональних програм, але вони мають бути підтверджені фінансово, щоб мати результат», — заявив пан Грицюк.

Головою регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних голів обрано Сергія Яручика – Боратинського сільського голову Луцького району. Свою впевненість в результативності його роботи учасникам зборів висловив голова Луцької районної ради Богдан Прус. «В сільській раді, яку він очолює вирішуються всі проблеми. Коли він тільки прийшов на цю посаду бюджет сільської ради становив 300 чи 400 тисяч гривень. Зараз він сягає до 2 мільйонів гривень».

Заступниками голови регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних голів стали Олег Данкевич – Жидичинський сільський голова Ківерцівського району та Ольга Бондарук – Рівненський сільський голова Любомльського району.

До Ради регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних голів увійшли: Зимнівський сільський голова Володимир-Волинського району В’ячеслав Католик, Перемильський сільський голова Горохівського району Надія Маселко, Павлівський сільський голова Іваничівського району Ніна Петренко, Карасинський сільський голова Камінь-Каширського району Світлана Сидорук, Звірівський сільський голова Ківерцівського району Сергій Панасович, Доротищенський сільський голова Ковельського району Андрій Броїло, Привітненський сільський голова Локачинського району Ігор Красовський, Гіркополонківський сільський голова Луцького району Олександр Перванчук, Судченський сільський голова Любешівського району Микола Хвальчик, Рівненський сільський голова Любомльського району Ольга Бондарук, Маневицький селищний голова Маневицького району Ярослав Левко, Забродівський сільський голова Ратнівського району Микола Калачук, Дубищенсьткий селищний голова Рожищенського району Анатолій Дорошенко, Кримненський сільський голова Старовижівського району Василь Тусь, Клюський сільський голова Турійського району Ростислав Калінчак, Самійличівський сільський голова Шацького району Олександр Кусько.


Про це повідомляє Волинська обласна рада.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору