Рівне:

Створення та просування сайтів

У Луцьку вшанували пам’ять жертв голодоморів

Волинська область 29-лис, 2009, 13:599 prov 1 106
День пам’яті жертв голодоморів - трагічна сторінка українського народу, яка не залишила байдужим сьогодні жоден населений пункт нашої держави, чи то місто, містечко, чи село... Не став винятком і Луцьк. Цього дня в нашому місті відбулася низка заходів щодо вшанування пам’яті мільйонів жертв голодомору. Вони розпочалися зі Скорботної ходи під звуки дзвонів Свято-Троїцького кафедрального собору. Очолили ходу представники духовенства, перші особи області та міста, зокрема, Луцький міський голова Богдан Шиба, лучани, свідки голодомору.
Траурна колона, яка розпочала свій хід від Театрального майдану, зупинилася біля Братської Хресто-Воздвиженської церкви, де учасники ходи поклали квіти до пам’ятної Стелли на місці майбутнього спорудження пам’ятного знаку Християнському Милосердю волинян, які рятували від голодомору біженців із потерпілих регіонів України. Потому колона рушила до Замкової площі, де відбулось покладання жалобних вінків до пам’ятника жертвам політичних репресій. Там же відбулася панахида за загиблими, а після неї - траурний мітинг.
Голова Волинської ОДА Микола Романюк оголосив національну хвилину мовчання на вшанування пам’яті загиблих. Після того, Луцький міський голова Богдан Шиба запросив усіх присутніх долучитися до Всеукраїнської акції "Запали свічку". Відтак, сотні лучан поставили запалені лампадки до пам’ятника жертвам політичних репресій. Також Богдан Шиба звернувся до усіх присутніх об’єднуватися, бо тільки тоді наш народ зможемо встояти проти всіх негараздів.


Довідково: за оцінками істориків, за неповний рік з осені 1932 до початку літа 1933 року від штучно організованого голоду в Україні загинуло 10 мільйонів наших співвітчизників. Вмирало 17 людей щохвилини, тисячу щогодини, 25 тисяч щодоби. Голодомор, як злодіяння тоталітарної системи, повністю відповідає поняттю геноциду, що міститься у резолюції ООН 1946 року.

Про це повідомляє Луцька Міська Рада.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору