Рівне:

Створення та просування сайтів

У Луцьку змагалися найсильніші чоловіки світу

Волинська область 30-лис, 2009, 11:459 prov 1 404
В обласному центрі відбувся Міжнародний турнір з жиму штанги лежачи на призи Луцького міського голови Богдана Шиби. У ньому взяли участь 20 найсильніших чоловіків з України, Росії, Сполучених Штатів Америки та Молдови. На жаль, троє лучан, котрі мали брати участь у змаганнях, напередодні травмувалися. На початку турніру всі присутні вшанували пам’ять жертв Голодомору та політичних репресій хвилиною мовчання.

Загалом, атлети змагалися у двох вагових категоріях: перша - до 100, друга - до 140 кілограмів. Для першої категорії мінімальна вага штанги була 205 кг. Важковаговики другої категорії стартували з ваги - 280 кг. Найсильнішим у першій категорії виявився Аркадій Бухтійчук з Нетішина, котрий тричі успішно підіймав штангу. Спочатку 250 кг, потім 260 і, насамкінець, - 267,5 кг, які і принесли йому перемогу. У другій категорії беззаперечним переможцем став донеччанин Євген Яримбаш – абсолютний чемпіон світу 2006 року. Він підняв максимальну вагу – 370 кг. Журі, до складу якого входили Луцький міський голова Богдан Шиба, голова комітету з фізичної культури та спорту Володимир Тонконог та багаторазовий чемпіон світу з пауерліфтингу Сергій Брагін, привітали усіх учасників турніру і нагородили переможців.

Міський голова Богдан Шиба зазначив, що подібні турніри сприяють розвитку спортивної культури і заохочують молодих людей до занять спортом. До речі, після основної програми змагань, усі бажаючі мали змогу спробувати свої сили і підняти штангу. Щоправда, вага була не чемпіонська, лише 75 кг. Проте в залі знайшлося чимало молодих людей, котрі намагалися подолати цю вагу.

Про це повідомляє Луцька міська рада.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору