Рівне:

Створення та просування сайтів

Кохання - не секс!

Я + Ти 03-бер, 2005, 17:289 prov 2 963
Під час одного дослідження добровольцям показували фотографії коханих і одночасно сканували мозок: механізм активізації певних ділянок мозку при цьому дуже відрізнявся від того, що відбувається під час сексуального збудження.

Взагалі, за словами вчених, кохання є таким самим потужним двигуном у житті людини, як, приміром, голод. Керівник дослідження антрополог Хелен Фішер з Університету Ратджерс у Нью-Брансвіку нагадала, що впродовж усієї історії людства люди створювали вірші та музику, співали пісні, танцювали й навіть умирали заради кохання, але зовсім не через секс! Хоча вважається, що для чоловіків секс значно важливіший за кохання, це зовсім не применшує їхньої здатності кохати: у середньому три з чотирьох самогубств через нещасне кохання скоюють саме чоловіки. Чоловіки частіше закохуються, ніж жінки, завдяки тому, що є візуалами, тобто справді “люблять очима”. І цьому є логічне пояснення: чоловіки візуально визначають партнерку, спроможну дати здорового нащадка.

А ось жінки схильні мислити іншими категоріями: при погляді на фото коханих у них активізувалася частина мозку, пов’язана з пам’яттю. Фішер припускає, що цей рефлекс складався мільйони років і “давньою мовою” може означати таке: “А чи приносив цей чоловік м’ясо минулого тижня?” Для виживання сім’ї й роду це мало величезне значення. Може, саме тому жінки дуже добре пам’ятають усі подробиці стосунків зі своїм партнером.

На запитання, чому ж так швидко минає стадія романтичної закоханості, Фішер висунула припущення про обмеженість людських можливостей: постійно жити на піку емоцій неможливо, це потребує великих енергетичних витрат і виснажує людину. Тому після стадії закоханості настає стадія прив’язаності.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору