Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині створили Громадську Раду

Рівненська область 01-гру, 2009, 14:209 prov 847
Громадські організації та влада об’єдналися. 28 листопада у Рівному відбувся Форум «Народні Збори Рівненської області», в якому взяли участь 120 представників громадськості, влади та ЗМІ з Рівного, Костополя, Кузнецовська та Дубно. Як результат – створили Громадську Раду Рівненської області. Рада має на меті стати дієвим органом самоорганізації громадян, аби вони могли брати безпосередню участь в процесах формування державної політики та місцевого самоврядування.
Координатором Ради обрано заступника голови обласної ради Валентина Кроку. До її складу увійшли також керівники місцевих громадських організацій. Як зазначив Валентин Крока, «мета Народних зборів – об’єднати зусилля інститутів громадянського суспільства для ефективнішої реалізації народних ініціатив, проведення народних експертиз законів, нормативно-правових актів та рішень органів державної влади і місцевого самоврядування з подальшим народним контролем за їх виконанням і діяльністю на всіх рівнях».
Учасники зібрання підкреслили, що низький рівень розвитку громадянського суспільства в Україні є причиною численних негараздів. Частину з них під силу вирішити самим громадам, але тільки якщо вони об’єднаються. Тому, головним завданням Народних зборів є створення такого механізму впливу на владу, який змусить останню дослухатися до думки громади.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору