Рівне:

Створення та просування сайтів

Відкрито музей прокуратури Рівненщини

Рівненська область 04-гру, 2009, 11:549 Lobanovskiy 1 102
З нагоди 70-річниці з дня створення прокуратури Рівненської області відкрито музей з історії діяльності цього наглядового відомства на території нашого краю.
В основу побудови експозиції музею покладено хронологічно-логічний принцип. Зусиллями працівників та ветеранів прокуратури зібрано майже тисячу історичних матеріалів. Це - старі документи, фотографії, окремі зразки старої зброї (знаряддя вчинення злочинів), криміналістична техніка, стара прокурорська форма для чоловіків і жінок, різноманітні нагороди, відзнаки, особисті речі ветеранів. Експозиція розпочинається з розповіді про діяльність прокуратури часів царської Росії, панської Польщі. Окремий розділ присвячений періоду Великої Вітчизняної війни та її учасникам.
Крім того, підготовлено чотири стенди та сім вітрин, музейний турнікет у вигляді настінної книги. На них розміщена різноманітна інформація з історії боротьби зі злочинністю на теренах нашого краю, подані матеріали про найбільш резонансні справи останніх років, структуру та якісний склад кадрів органів прокуратури області, дозвілля, спортивні досягнення прокурорсько-слідчих працівників тощо. Музей прикрашає дбайливо відтворений куточок слідчого часів 60-70-х років минулого століття: старий робочий стіл, стілець, розкрита кримінальна справа, друкарська машинка, попільничка…
Незважаючи на те, що через наслідки воєнного лихоліття багато історичних документів на Рівненщині було втрачено, під час пошуків таки вдалося знайти цікаві історичні факти. Так, у державному архіві Рівненської області знайдено офіційні документи діяльності прокурорів за часів панської Польщі (переписка того часу велася на польській мові), а також відомості про те, де саме після визволення Рівного від німецько-фашистських загарбників в лютому 1944 року була розміщена прокуратура області.
В експозиції широко представлені матеріали про роботу прокуратури за роки незалежності нашої країни.
Сама подія створення музею - це неоціненне надбання для молодих фахівців, які повинні знати історію прокуратури нашого краю, бути гідними продовжувачами благородних справ своїх старших товаришів.


Прес-секретар прокурора Рівненської області Людмила Суржук
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору