Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині службова собака швидко взяла слід злодюжки й привела міліціонерів… до вбиральні

Івано-Франківська область 04-гру, 2009, 13:269 prov 793
3 грудня майже о п’ятій годині ранку в центральній частині Івано-Франківська наряди міліції заблокували територію видавництва «Нова Зоря». Перед тим в міліцію зателефонував сторож цієї організації і повідомив, що в одному з приміщень видавництва може бути хтось із сторонніх. Зрештою, про факт незаконного проникнення всередину приміщення часопису і книгарні засвідчували сліди на вхідних дверях: пошкоджені захисні ролети, виставлене з дверей скло. Службовий пес Ніка взяв слід прямо у приміщенні.

Під час огляду книгарні було виявлено відкритий сейф і привідкриту скриньку для пожертв. Працівники видавництва повідомили, що в обох місцях ще вчора зберігалися певні суми грошей. В жодній з кімнат приміщення нікого зі сторонніх не було. Залишалася зачиненою лише вбиральня. Саме біля її дверей зупинився пес і «закликав» відчинити їх. Ключ у замку не повертався ніяк, хоч перепробували усі ключі від вбиральні. Стало зрозуміло, що двері зачинені зсередини. Лише після того, коли один з працівників спецпідрозділу «Беркут» попередив, що буде зламувати замок, двері відчинилися. У вбиральні знаходився чоловік, під час його огляду в рукаві його куртки міліціонери виявили майже дві тисячі гривень, а в кишенях викрутку і ліхтарик.

Вже у Пасічнянському відділенні міліції було встановлено, що на крадіжку з приміщення церковного часопису і видавництва «Нова зоря» наважився 23-річний мешканець Галицького району. Прикметно, що у 2007 році його засуджували за вчинення крадіжок так само в обласному центрі. 18 вересня цього року ця особа звільнилася з місць позбавлення волі і, вже очевидно, що невдовзі туди повернеться. Щоправда, в процесі розслідування кримінальної справи затриманого перевіряють на причетність до скоєння інших злочинів.

Головний редактор видання отець Ігор Пелехатий подякував міліціонерам за оперативне реагування на повідомлення сторожа, завдяки чому пограбовані кошти повернуться громаді, а пожертви громадян - на лікування 10-річної дівчинки.



Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору