Рівне:

Створення та просування сайтів

У Тернопільському обласному військовому комісаріаті освячено каплицю Покрови Пресвятої Богородиці

Тернопільська область 05-гру, 2009, 10:359 Lobanovskiy 965
Незвичний подарунок напередодні дня Збройних Сил України вирішили зробити собі військовослужбовці Тернопільського обласного військового комісаріату.

4 грудня, у велике християнське богородичне свято, напередодні професійного свята української армії, – Введення в Храм Пресвятої Діви Марії у Тернополі на території облвійськкомату в урочистій обстановці відкрито та освячено метрофорним протоієреєм Дмитром Лисаком каплицю Покрови Пресвятої Богородиці.

Ідея спорудження каплиці, за словами заступника Тернопільського обласного військового комісара з виховної роботи полковника Сергія Ващука, виникла відносно нещодавно. Її вдалося втілили у життя для підняття духовності призовників та особового складу установи, адже духовність людини є найважливішим інструментом, що здійснює суттєвий вплив на формування її моральних принципів і цінностей, орієнтує особисту поведінку відповідно до діючих у суспільстві правил та зразків, традицій, знаходячи вияв у таких якостях, як відповідальність, дисциплінованість, толерантність, фізична й духовна гармонія, високий моральний дух, самовіддача й самовідданість.

– Перше знайомство з українською армією у призовника, майбутнього захисника Вітчизни, починається з військкомату. Ця каплиця буде одним з важливих елементів у вихованні підростаючого покоління, молодих воїнів на історичних традиціях українського війська. Для кожної людини, яка прибуватиме до нашої установи вона має стати осередком душевного спокою і впевненості у майбутньому, – підкреслив полковник Сергій Ващук.

Він також наголосив, що покровителькою українського війська ще з княжих та козацьких часів вважалася Покрова Пресвятої Богородиці, і саме тому на її честь споруджено цю каплицю.

– Захисту у Покрови просили наші славні земляки – князь Василько Теребовлянський, засновник запорізького козацтва Дмитро Байда-Вишнивецький, козацький отаман Северин Наливайко. Теперішнє покоління тернопільської молоді, які служать у Збройних Силах та інших військових формуваннях України також гідно продовжують і примножують ті військові традиції, якими завжди славився Галицький край. Свідчення цьому є подяка Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, батькам тернопільських солдатів, напередодні 18-ї річниці Незалежності України за виховання сина, який чесно і сумлінно виконує свій військовий обов’язок із захисту і територіальної цілісності української держави. Тепер йдучи до війська напутні слова призовники отримуватимуть біля цієї каплиці та проситимуть у Діви Марії щоби вона покрила їх своїм омофором, – зазначив заступник Тернопільського обласного військового комісара з виховної роботи полковник Сергій Ващук.

Василь ЛАБАЙ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору