Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині підприємець намагався незаконно отримати більше ніж півмільйона гривень бюджетних коштів

Рівненська область 09-гру, 2009, 10:419 Lobanovskiy 995
Питання правомірності використання бюджетних коштів постійно перебуває на особливому контролі органів прокуратури. Адже численні порушення у цій сфері завдають шкоди інтересам суспільства і держави. Тому зусилля правоохоронних органів Рівненщини спрямовані на виявлення та попередження таких злочинів.
Так, прокуратурою області попереджено незаконне відшкодування державою одному із ТОВ у Здолбунівському районі податку на додану вартість на суму більше ніж півмільйона гривень.
Перевіркою встановлено, що службові особи підприємства документально оформили фінансово-господарські операції із суб’єктами господарської діяльності по виконанню операцій з придбання та ремонту обладнання, які фактично не проводились, і неправомірно заявили до відшкодування з бюджету на розрахунковий рахунок підприємства податок на додану вартість на суму 682 тисячі гривень. Втім, завдяки втручанню прокуратури області привласнити державні кошти не вдалося.
За фактом замаху на заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах прокуратурою Рівненської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 КК України.
У справі триває слідство.
Згідно закону, незважаючи на те, що злочинний намір не був доведений до кінця, цей злочин відноситься до категорії особливо тяжких. Кримінальна відповідальність за його вчинення передбачена у вигляді позбавлення волі до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Про це повідомив заступник прокурора області старший радник юстиції Павло Ванзуряк.

Про це повідомляє прес-секретар прокурора області Людмила Суржук.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору