Рівне:

Створення та просування сайтів

Завдяки прокуратурі області виплачено 27 мільйонів гривень

Кримінал 10-гру, 2009, 09:509 prov 980
Органи прокуратури області вкотре наголошують на тому, що право на своєчасне одержання зарплати, пенсій, інших соціальних виплат захищається законом.
Так, вимоги статті 43 Конституції України гарантують кожному громадянину право на заробітну плату і своєчасне її одержання. Тому при проведенні перевірок додержання законодавства про оплату праці органи прокуратури області особливу увагу зосереджують на додержанні конституційних прав громадян, реальному усуненні виявлених порушень, притягненні винних осіб до відповідальності.
У цьому році за наслідками проведених перевірок у сфері оплати праці прокурори Рівненщини порушили 65 кримінальних справ (з них 59 скеровано до суду), в результаті розгляду документів прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 188 посадових осіб, виплачено заборгованої заробітної плати населенню у розмірі 27 мільйонів гривень.
Так, для прикладу, Дубенським міжрайонним прокурором встановлено, що керівник приватного підприємства заборгував своїм працівникам у період з травня по вересень цього року близько 30 тисяч гривень. Як з’ясувалося в ході перевірки, така невиплата заробітної плати було безпідставною, тому за цим фактом прокурор порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 175 Кримінального кодексу України. Сьогодні справу з обвинувальним висновком вже скеровано до суду для розгляду.
Враховуючи те, що заборгованість із заробітної плати на Рівненщині залишається значною і перевищує 18 мільйонів гривень, питання додержання конституційних прав громадян на своєчасне одержання винагороди за працю перебуває на особливому контролі органів прокуратури області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору