Рівне:

Створення та просування сайтів

На Закарпатті церкви обкрадав 17-річний злодій

Закарпатська область 14-гру, 2009, 13:179 prov 842
Щось недобре коїться з нашими людьми: не бояться ні тюрми, а ні Суду Господнього! Як не прикро, але останнім часом на Закарпатті побільшало крадіжок з церков.
Про це повідомляє ГУМВС України в Закарпатській області.


ЦЕРКОВНИМ ЗЛОДІЄМ ВИЯВИВСЯ “БОМЖ”
Закарпатці – люди в основному набожні, відвідують храми, у більшості своїй є законослухняними. Проте не обходиться і без виродків. Зокрема, тих, хто проникає у церкви з метою наживи. Як правило, великих статків злодії там не знаходять -- крадуть гроші зі скриньок для пожертвувань, хрести, церковну утвар. Але шокує вже сам факт, що людина виламує вікна, двері храму й зазіхає на Боже...
Ще років десять тому такі випадки були швидше винятком ніж правилом, і неабияк шокували громадськість. Для родини спійманого церковного злодія вони закінчувалися великою ганьбою. Нині ж не минає й місяця, аби десь в області не обікрали Божий храм. Деградуємо?..
Як свідчить статистика, на Закарпатті найбільше від злодіїв потерпають церкви Рахівщини, Міжгірщини, Тячівщини, Берегівщини, що раніше для закарпатської глибинки було нехарактерно. Причому крадуть не якісь закоренілі нехристи, а звичайнісінькі молоді люди. Скажімо, на Тячівщині у церкву вліз уночі молодик, який проживає по-сусідству. На Берегівщині та Мукачівщині храми обкрадали також місцеві жителі.
Днями в Ужгородський райвідділ міліції надiйшло повiдомлення вiд священика православної Свято-Михайлiвської церкви села Пацканьово. Настоятель храму повідомив: уночі, пошкодивши вхідні двері, сюди проникли невідомі зловмисники й викрали 100 гривень, хрест з позолотою та хрестильну скриньку. Внаслідок проведених оперативно-розшукових заходів за скоєння крадiжки міліціонери затримали 54-річного місцевого “бомжа”. Крадені речі вилучили.
Чомусь найбільше від злодіїв потерпають храми гірської Рахівщини, де цьогоріч зафіксовано вже з півдесятка таких випадків. До честі міліції, усі вони розкриті. Одні крадії вже сидять, інші очікують завершення слідства та суду. Нагадаємо, що санкція статті 185 ч.3 Кримінального кодексу України (“Крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення”) доволі сувора: вона передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору