Рівне:

Створення та просування сайтів

Гадюка рівнянину на обід

Головна 16-сер, 2007, 15:599 prov 1 370
Перше враження від столиці Китаю – це місто хмарочосів, що з’явились приблизно за років 10 – 15. Дешева робоча сила дала можливість світовим брендам без ризику для себе здійснювати інвестиційні проекти, відкриваючи виробництва з випуску найрізноманітніших товарів. Це нація працелюбних людей, у яких практично не існує поняття про вихідний день. Китайці працюють рівно стільки, скільки потрібно, поміж тим, народ вміє і відпочивати. Два рази в рік – свято Нового року, а День незалежності в країні дозволяє відпочивати цілий тиждень.

Китай – країна з найдревнішою самобутньою філософією та культурою. Сама філософія буття народу визнає беззаперечне виконання закону, а в разі ухилення від нього порушник обов’язково має понести покарання. Тому з давніх-давен у цій країні крадіжка – надзвичайно рідке явище. І час практично не вніс коректив у систему покарання. Відтяти голову корупціонеру або розстріляти злодюг – це злободенна практика. До того ж, щоб не кортіло іншим йти на злочин, процедуру страти транслюють по телевізору.

Китайці надзвичайно бережно відносяться до свого здоров’я. Гімнастичні вправи вранці і ввечері – цей ритуал обов’язковий для всіх, але особливо популярний серед людей старшого віку. Вправи виконуються під керівництвом інструктора, якого має кожна вулиця міста.

Жителі Китаю мають особливу філософію харчування, що існує в країні уже тисячоліття. Цивілізація не змогла вплинути та змінити смаки й уподобання народу. Китайці споживають у їжу все, що росте на землі і в землі, що бігає, стрибає, повзає. Перші листочки на деревах – це вітаміни, які споживаються ранньою весною. Квіти та різнотрав’я увійдуть до смакових приправ. Сушена жабка, цвіркун, скорпіон у цукровій пудрі – це делікатеси, які споживаються у великі свята. Кулінарія китайців здатна творити дива. М’ясо собаки, котика, свинки, приготовлені за допомогою спеціальних спецій, вам видаватимуться вишуканим м’ясом індика, або курки, або ж фазана.

Не уникнув казусу з китайською кухнею і сам пан Володимир, коли разом із дружиною вирішив пообідати в одному з ресторанів. Не вникаючи особливо в зміст написаного в меню, рівнянин тицьнув пальцем на першу ж страву, що потрапила йому на очі. Наш земляк навіть не підозрював, що йому на обід подадуть метрову гадюку, а йому, до всього, доведеться бути свідком приготування обіду.

До столу подружжя разом з офіціантом підійшов кухар, він ніс на металевому пруті метрову рептилію, яка загрозливо сичала. На очах у подружжя кухар гострим ножем відітнув нещасній тварині голову. Кров зцідив у келих, що завбачливо приніс офіціант, в інший келих зцідив жовч, окремо на тарілку поклав серце, тулуб розчленував на дві частини: з однієї буде смачна юшка, а іншу – засмажать. Кров та жовч віртуоз кухарської справи змішав разом і запропонував випити замовникам, пояснюючи, що при споживанні страви ця суміш буде слугувати як протиотрутний засіб.

Втім, від побаченого в дружини співрозмовника раптово зник апетит і вона прожогом вибігла з ресторану. Споживати замовлений делікатес пану Володимиру довелося самотужки, адже не пропадати 60 доларам, що попередньо заплатили за страву. Як стверджує рівнянин, м’ясо гадюки нічим не відрізнялося за смаком від української курки. Поміж тим, така страва не є повсякденною, швидше це їжа для багатих китайців. Народ же харчується набагато скромніше – пересічний китаєць може спокійно прохарчуватися і за долар у день.

Китай відноситься до країн, де мало споживають спиртного. Горілка, як правило, тут настояна на зміях, проте пива китайці п’ють дуже багато – це національний напій.

У китайських сім’ях на сьогодні законом дозволяється народжувати та виховувати тільки одну дитину, якщо ж подружжя забажає мати ще одного продовжувача роду, то має заплатити державі великий штраф.

В країні віками існує звичай: майбутня мама для того, щоб її дитинча було здоровим і гарним, має обов’язково непомітно доторкнутися до іншої жінки, яка їй сподобалася. Свідченням того, що українські жінки дуже подобаються китаянкам, була «замацана» спритними пальцями китаянок футболка дружини пана Володимира.

Лідія ДАЦЮК,

Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору