Рівне:

Створення та просування сайтів

НБУ заборонив переказувати гривні за кордон

Україна і світ 17-гру, 2009, 10:529 prov 1 047
Нацбанк попросив банки утриматися від проведення зовнішніх грошових переказів з використанням гривні за системою Western Union (WU), повідомляє КоммерсантЪ-Украина.
Таке жорстке рішення регулятор прийняв через те, що Western Union не фіксувала курс, за яким переказувала гривню за кордон, в результаті чого банки могли користуватися системою для заробітку на конвертації валюти. Якщо протягом місяця Western Union не доопрацює програмне забезпечення, система може втратити ліцензію в Україні.
У Western Union не змогли прокоментувати критику з боку НБУ, відзначивши, що це непорозуміння і вони діяли в рамках закону.
Робота з системами грошових переказів становить одну з найприбутковіших статей роздрібного бізнесу банків у кризовий час. За даними НБУ, у 2008 році в Україну було перераховано $ 2,14 млрд, за I півріччя цього року — $ 787 млн. Western Union була першою і єдиною системою, що запропонувала перекази у гривні. За даними НБУ, у січні-березні 74 тис. клієнтів отримали перекази в гривневому еквіваленті на загальну суму 128 млн грн. Ліцензії на роботу з системою мають 35 українських банків, і фактична заборона на роботу із гривневими переказами Western Union може вдарити по їхньому бізнесу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору