Рівне:

Створення та просування сайтів

На Закарпатті «оковита» перетворила старих приятелів на вбивцю і його жертву

Закарпатська область 22-гру, 2009, 10:199 Lobanovskiy 955
Минулі вихідні видалися для закарпатських правоохоронців доволі напруженими. В області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди зі смертельними наслідками та резонансна крадіжка. Тільки-но міліціонери розібралися з цими злочинами, як надійшло тривожне повідомлення з Хуста про жахливе вбивство...

У неділю в післяобідню пору 28-річна жителька Хуста поверталася додому. На подвір'ї перед власним будинком жінка застала жахливу картину - її чоловік, 31-річний Михайло, лежав весь закривавлений. Підійшовши ближче, вона взяла його за руку і злякано відсахнулася. Михайло був уже мертвий. Оговтавшись від переляку, хустянка зателефонувала у чергову частину міськвідділу ГУМВС.

На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група, згодом сюди прибули і працівники карного розшуку. Не треба було бути експертом, щоб відразу встановити, що це вбивство, адже на тілі небіжчика правоохоронці виявили ножові поранення, котрі й стали причиною смерті. Водночас міліціонерів здивувало інше – у помешканні було все акуратно прибрано, підлога вимита, жодних слідів боротьби. Однак оперативники інтуїтивно відчули, що тут хтось гостював. На це вказували й залишки гостини на столі.

Розподілившись на кілька груп, оперативники приступили до роботи. Поки одні оглядали місце події, інші - проводили подвірні обходи. Незабаром стало відомо, що незадовго до вбивства в оселі загиблого бачили 31-річного місцевого жителя Олександра. Стражі порядку вирішили затримали підозрюваного й вирушили за місцем його проживання.

Побачивши міліціонерів, Олександр помітно занервував. Було видно, що молодик ще не відійшов після недавньої пиятики. Звісно, він спершу гаряче заперечував свою причетність до вбивства приятеля. Переконував, нібито взагалі про це злодіяння чує вперше. Та розшуковики відчували - чоловік явно щось не договорює. Молодик, до того ж, плутався у своїх показах та не міг пояснити, де був у час, коли сталася трагедія з Михайлом. Врешті-решт він зайшов у глухий кут і змушений був розповісти правду.

У неділю Олександр подався в гості до свого знайомого Михайла. Той зустрів гостя, як годиться - швидко накрив стіл. Попервах приятелі приємно розмовляли, потім чоловік чомусь пригадав господареві старі образи. Слово за словом - і між чоловіками виникла суперечка, котра переросла у бійку. Олександр схопив ніж та щосили вдарив свого опонента в груди. Далі бив ще і ще, доки Михайло не затих.

А далі прийшов страх. Гадаючи, що його ніхто не бачив, вирішив «замести сліди» -- заходився наводити лад у кімнаті. Сподівався, що все обійдеться і його не знайдуть. Вбивця помив підлогу та повитирав закривавлені ножі. Потім витягнув жертву на подвір'я і поспішив зникнути. Ножі прихопив зі собою та сховав. Після затримання Олександр показав цей сховок. Тут знаходилися аж шість ножів. Пояснити свій дикий вчинок він так і не зміг. У всьому винив горілку...

За фактом навмисного вбивства порушено кримінальну справу. Триває слідство.

Про це повідомляє Іван Ладжун, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору