Рівне:

Створення та просування сайтів

Валентин Крока представлятиме Рівненщину в Громадській Раді при Кабінеті Міністрів України

Рівненська область 23-гру, 2009, 12:129 Lobanovskiy 1 069
22 грудня у Рівному відбулися збори представників громадських організацій Рівненщини, на яких було обрано Громадську Раду та представника Громадської Ради при Кабінеті Міністрів України. Ним став заступник голови обласної ради Валентин Крока, який є координатором ініціативної групи з проведення щорічних зборів представників громадських організацій Рівненської області.
Збори відбулися згідно з рекомендацією, прописаною в Постанові Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2009 року № 1302 «Про додаткові заходи щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики».
Новостворена Громадська Рада працюватиме при обласній державній адміністрації. Також учасники зборів рекомендували голові РОДА включити до її складу представників 15 обласних громадських організацій (з 466 зареєстрованих ГО в управлінні юстиції Рівненської області). Зокрема:
1. Конончук Тетяну Андріївну – громадська організація «Спілка батьків дітей-інвалідів із захворюванням центральної нервової системи «Стежкою добра»,
2. Колесник Ларису Петрівну – Рівненське обласне товариство політв’язнів і репресованих,
3. Буткевича Петра Федоровича – Рівненське міське товариство інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату,
4. Кравчука Івана Антоновича – Рівненська обласна організація ветеранів України,
5. Літвіщенка Михайла Андрійовича – Рівненська обласна асоціація по захисту громадян хворих на цукровий діабет «Діабетик»,
6. Хилю Георгія Анатолійовича - Рівненськеи обласне громадське об’єднання «Союз Чорнобиль»,
7. Боровську Любов Володимирівну - УТОС,
8. Беседюка Костянтина Юрійовича – Союз «Християнсько-демократична спілка молоді»,
9. Кузьмича Антона Михайловича - спілка багатодітних сімей «Щаслива родина»,
10. Зиля Володимира Васильовича – Рівненська міська організація «Батьківщина молода»,
11. Рожко Марію Аркадіївну – Федерація профспілок Рівненської області,
12. Гірака Анатолія Митрофановича – міжобласна асоціація громадських організацій «Ден-то Фудокан карате-до»,
13. Паридуду Ірину Володимирівну – Асоціація вантажних перевізників,
14. Васильєву Ларису Володимирівну - громадське товариство інвалідів м.Дубно,
15. Конощук Марію Василівну – Рівненська обласна організація «Жінки Батьківщини».

Своєю Постанові Кабінет Міністрів зобов’язав Міністерство юстиції, Державний комітет телебачення та радіомовлення, Головне управління державної служби, Національну академію наук разом з іншими заінтересованими органами виконавчої влади та за участю об’єднань громадян розробити і подати у шестимісячний строк Кабінетові Міністрів України законопроект про забезпечення відкритості та прозорості діяльності органів державної влади, основні засади державної комунікативної політики, передбачивши в ньому, зокрема, «проведення консультацій з громадськістю, у тому числі електронних, роз’яснювальної роботи стосовно цілей та механізму реалізації державної політики, розроблення механізму та гарантування громадянам вільного доступу до інформації, налагодження системи роботи телефонних «гарячих ліній», реагування на звернення громадян, що подаються з використанням електронної пошти, організації проведення соціологічних досліджень, урахування громадської думки під час оцінки якості роботи органів виконавчої влади».
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору