Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині скоєно розбійний напад на водія таксі

Рівненська область 25-гру, 2009, 08:579 Lobanovskiy 1 089
Зашморгом на шиї. Отак закінчилася нічна поїздка рівненського таксиста до одного з кафе на автодорозі Рівне-Львів. У такий спосіб із перевізником вирішив розрахуватися нетверезий пасажир, який узяв «фару» на автовокзалі. На щастя, потерпілий встиг відреагувати, і горе-розбійник, зрозумівши, що не на того натрапив, дременув у поле. Та далі ізолятора тимчасового тримання втекти не зміг – за лічені хвилини його затримала слідчо-оперативна група Рівненського райвідділу внутрішніх справ…
Про це Провінційці повідомляє Марина НОНКА, Михайло МЕЛЬНИК, ВЗГ УМВС.


– До чергової частини Рівненського районного відділу міліції надійшло повідомлення про те, що поблизу розважального комплексу «Софія», що в селі Велика Омеляна Рівненського району, було скоєно розбійний напад на водія таксі, – розповів нашому кореспонденту заступник начальника Рівненського РВ УМВС – начальник слідчого відділення Павло Пастушок – Відразу ж на місце події виїхала слідчо-оперативна група райвідділу, яка за гарячими слідами затримала підозрюваного. Ним виявився житель Дубенського району, 1982 року народження. Того ж дня за даним фактом було порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 187 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі терміном до семи років. На даний час підозрюваний затриманий, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Потерпілий – 26-річний рівнянин Сергій – про те, що сталося, розповідає не надто охоче. Він неодноразово чув подібні історії від колег, але ніколи б не міг подумати, що колись і сам потрапить у халепу. Та найбільше, мабуть, тієї ночі перехвилювалася його дружина. Адже у молодій родині підростає двоє чарівних малюків, і страшно навіть уявити собі, що вони за чиєюсь нетверезою забаганкою могли залишитися без батька. Невідомо, чи скоро моторошні спогади перестануть переслідувати подружжя. Напевно, це триватиме значно довше, аніж гоїтиметься багряний слід від поліетиленової мотузки на шиї Сергія.
– Приблизно о 23-й годині вечора до мене підійшов невідомий і запитав, скільки буде коштувати поїздка на Боярку, – пригадує потерпілий. – Я йому відповів, назвав суму. Він погодився й розрахувався відразу. Після того, як ми дісталися до перехрестя Дубенської і Соборної, я запитав, чому він сів позаду. Пасажир сказав, що у свій час потрапив у ДТП і тому панічно боїться їздити спереду.
Водія ця відповідь задовольнила, адже йому й раніше траплялося чути щось подібне від своїх клієнтів. Коли ж таксі повернуло на вулицю Дубенську, пасажир вирішив прямувати далі – до одного з кафе на автодорозі Рівне-Львів. Але, визирнувши з вікна автівки, зауважив, що там нікого немає.
– Кого він хотів побачити, я не знаю, – продовжує таксист. – Та за мить невідомий запитав, скільки буде коштувати поїздка до кафе «Софія». Я йому також відповів, він розрахувався, і ми продовжили рух. Не доїхавши до «пункту призначення» метрів чотириста, невідомий накинув мені на шию щось, схоже на мотузку, і почав мене душити. Засунувши руку між зашморгом і горлом, я намагався зупинити автомобіль. У цей час невідомий вискочив через праві двері і втік у невідомому напрямку. Я відразу викликав працівників міліції, які приїхали дуже швидко.
А невдовзі нападник (за збігом обставин тезка і майже ровесник потерпілого) потрапив до ізолятору тимчасового тримання Рівненського міськвідділу міліції. Молодик – уродженець Березнівського району, але на даний час, як уже зазначалося, він мешкає на Дубенщині, де працює механізатором на одному з підприємств. Раніше проблем із Законом затриманий не мав.
До обласного центру із села Крилів Дубенського району він приїхав «відпочити». Спершу перехилив одну чарчину горілки, згодом – іншу, і пішло-поїхало. Опам’ятався лише опівночі, коли за маршрутками, якими міг би повернутися додому, давно прохолов слід. Грошей у його кишені після «гульні» залишилося небагато (гривень 50 із зайвим), та від думки дістатися до Крилова у цю пізню пору 27-річний Сергій не відмовився.
– Я напився, можна сказати, що майже з’їхав з глузду, – виправдовується затриманий. – Придбав мотузку, сів у таксі і вирішив таким чином заїхати додому… Не було мислі такої, щоб таксистові щось погане зробити. Хотів лише налякати його, а вийшло, що сам злякався та втік.
Підозрюваний у розбійному нападі вже написав явку з каяттям, де виклав усі подробиці тієї ночі. Щоправда, він досі намагається переконати правоохоронців, що, купуючи перед поїздкою поліетиленову мотузку для сушіння білизни в одному з супермаркетів обласного центру, а згодом затягуючи її на шиї рівненського таксиста, злого умислу не мав...
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору