Рівне:

Створення та просування сайтів

На Тернопільщині через бездіяльність Уряду опинилася під загрозою робота бюджетних установ

Тернопільська область 28-гру, 2009, 08:489 Lobanovskiy 994
Так голова облдержадміністрації Юрій Чижмарь прокоментував ситуацію, яка склалася в області, у зв’язку з блокуванням органами Держказначейства коштів на рахунках бюджетних установ.
Про це повідомляє прес-служба ТернОДА.

«У Борщівському районі енергетики відключили сьогодні від електропостачання адмінбудинок райдержадміністрації, медичні та освітні заклади, заклади культури. Причина – неспроможність бюджетних установ перерахувати наявні кошти за спожиту електроенергію, через те, що казначейство практично «заморозило» їхні рахунки», - каже Юрій Чижмарь.
Голова обласної державної адміністрації зазначає, що така ситуація складається не лише на Тернопільщині, але й у інших регіонах України:: «Не розумію чого чекає Уряд?! Я особисто доповідав Прем’єр-міністру про проблему та її можливі наслідки, але реакції так і не дочекався. Що має статися, щоб нарешті нас почули? Чому Держказначейство дозволяє собі такі дії, а радше – бездіяльність і чому не реагує на це Кабмін?!»
Юрій Чижмарь стверджує, що згадана проблема, на жаль, торкнулася різних сфер життя області.
«Вчора ми виділили 204 тисяч гривень з резервного фонду облбюджету для проведення першочергових робіт на дорогах області, адже рахунки автодорів також «заморожені». Подальші фінансові вливання неможливі, бо обласний бюджет обмежений. Тому ми вимагаємо від Уряду та Держказначейства у стислий термін розібратися в ситуації, яка склалася та терміново вжити заходів задля її вирішення. Щодо покарання винних, то, я думаю, цим можна буде зайнятися і після нового року. Зараз треба негайно відновити повноцінну роботу бюджетних установ!», - вважає голова Тернопільської облдержадміністрації Юрій Чижмарь.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору