Рівне:

Створення та просування сайтів

Слідчі прокуратури Рівненщини розслідували та скерували до судів 400 кримінальних справ

Рівненська область 29-гру, 2009, 10:279 Lobanovskiy 1 392
У 2009 році слідчі прокуратури Рівненщини розслідували та скерували до судів 400 кримінальних справ. Серед них 140 кримінальних справ, порушених у сфері економіки, 41 - з ознаками корупційних діянь, у т.ч. 18 - про хабарництво.
На прес-конференції, яка відбулася у понеділок, 28 грудня, заступник прокурора області Юрій Мельник поінформував представників засобів масової інформації про ряд актуальних кримінальних справ, які були порушені органами прокуратури та у яких сьогодні слідство завершено та вони скеровані до судів області.
Так, приміром, на лаві підсудних опинився головний державний виконавець підрозділу примусового виконання рішень відділу ДВС головного управління юстиції в області. Він звинувачується в тому, що одержав від приватного підприємця хабар в сумі 120 тисяч гривень за надання заниженої оцінки нерухомого майна. Тепер міру покарання йому визначить суд.
Згодом відповість перед законом і працівник Дубенської об’єднаної державної податкової інспекції, який отримував хабарі від місцевих підприємців за приховання порушень законодавства у сфері оподаткування. Встановлено, що всього ним отримано хабарів на суму 6200 гривень.
Скеровано до суду кримінальну справу та у ній постановлено судове рішення щодо керівника одного з приватних підприємств, яким, внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків, розтрачено 3 тисячі тонн цукру, закупленого Аграрним Фондом України до Держпродрезерву. В результаті вжитих в ході слідства заходів заподіяні державі збитки в розмірі близько 10 млн.гривень повністю відшкодовано.
А також завершено слідство й у кримінальній справі, порушеній у грудні цього року щодо керівника однієї із будівельних фірм, який є депутатом обласної ради, за фактами розтрати державних коштів, що були виділені для будівництва житлового будинку, в сумі 3 млн.грн., та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ознаки злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.366 КК України).
На даний час у кримінальній справі виконуються вимоги статті 218 КПК України (обвинувачений та його захисник знайомляться з матеріалами справи), після чого її буде скеровано до суду для розгляду.
Загалом, у цьому році по закінчених органами прокуратури області кримінальних справах відшкодовано 14 мільйонів гривень збитків.

Прес-служба прокуратури області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору