Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині через переохолодження померла 14-річна дівчинка

Волинська область 30-гру, 2009, 10:399 Lobanovskiy 1 475
За останні десять днів від морозів в Україні загинули більше сотні людей. Майже дев'ятсот потрапили з переохолодженням до лікарні. Найбільше загиблих на Донбасі - 39 чоловік. Не обійшлося без жертв і в інших областях. Зокрема, на Волині не повернулася додому 14-річна школярка.

Із Журавця до Кисилина - зо чотири кілометри пішки. Довкола поле, ліс і жодного будинку. Зазвичай місцеві долають цю дистанцію десь за годину. А ось у Марійчиному випадку і ночі виявилося замало. Виною тому, кажуть у міліції, неадекватна поведінка дівчини.

Андрій Бащук, в.о. заступника керівника Локачинського РВ міліції:

- На місточку було видно сліди рук. Таке враження складалося, дивлячись на них, що людина просто спиралася руками на землю. Видно теж як вона сиділа на бардюрі. Ми зрозуміли, що вона, скорочуючи шлях, йшла через ліс додому. Там було видно, як вона падала, ми таке враження маємо. Намагалася піднятись. Від цього місця метрів за 30-50 її і виявили.

Чи були такі дії свідченням алкогольного сп’яніння, допоки невідомо. Експерти певні тільки у причині смерті дев’ятикласниці: це переохолодження, адже обмороженими виявилися понад 50% поверхні тіла. Однак для матері померлої це не аргумент.

Ельвіра, мати загиблої:

- Девочка лежала почти без признаков жизни. Лицо было испачкано торфом, без шапки. Джинсы… Плавочки были слегка приспущены, порваны, ноги раздвинуты. Половые органы были слегка вывернуты. Она такая была, как мясо из морозильной камеры. Шарфик у нее был в торфе, лицо в торфе. Это где-то было в каком-то сарае, где есть торфобрикет, и курточка была мокрая, как будто кто-то кинул в воду.

Такі твердження районна міліція називає нісенітницею. Мовляв, у Марійки жодних тілесних ушкоджень. А що була напіводягнена, пояснення тому - алкоголь.

Андрій Бащук, в.о. заступника керівника Локачинського РВ міліції:

- Під час огляду місця події проводилося фотографування, як воно робиться. Так, дійсно, вона була взута в одному чоботі, другий лежав біля неї. Не було на ній куртки. Теж рядом лежала. інший одяг був не порваний, не порушений. Можливо, в такому стані людина може підсвідомо роздягатися, не усвідомлюючи того, що назад вона вдітися просто не в змозі.

Школярка зростала у неблагополучній родині. Батька не знала, мати пиячила. Її вихованням ніхто не переймався.

Петро Влащук, керівник Локачинського РВ міліції:

- Виховувала одна мама. І то, мама не дуже велику увагу звертала на дочку. Дочка, за словами односельчан, теж була розбещена. Не слухала вказівок матері. Любила погуляти, одним словом. Неодноразово її бачили ввечері в барах в селі.

Переохолодження, вбивство чи суїцид? Якщо першу версію відстоює слідство, то дві інші - мати. Каже, збереглися щоденники малої, де вона нарікає на долю та шукає способу накласти на себе руки.

Ельвіра, мати загиблої:

- У нее был постоянно какой-то… Негативно к этой жизни настроена. Какая-то полоса проходила. Был период - она не хотела жить. Она писала, я прочитала: "Вичворити би щось таке, щоби не жити. Мені потрібна тільки одна маленька зацепка".

Кримінальної справи за фактом смерті 14-річної школярки не порушили за відсутністю складу злочину. Однак слідчі і далі працюють. Кажуть, принаймні ще тиждень-другий відновлюватимуть хронологію того лиховісного дня та встановлюватимуть особу того, хто міг "накачати" неповнолітню алкоголем.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН.
НТН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору