Рівне:

Створення та просування сайтів

Забудовники у Чернівцях зобов’язані взяти пайову участь у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста

Чернівецька область 11-січ, 2010, 11:489 Lobanovskiy 1 026
Замовник, який має намір здійснити будівництво об’єкта містобудування у Чернівцях, зобов’язаний взяти пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Пайова участь (внесок) замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста – це кошти, що підлягають перерахуванню замовником до бюджету міста для забезпечення створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста не пізніше одного місяця після прийняття об’єкта в експлуатацію.

Дія положення про порядок участі замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Чернівців поширюється на всіх замовників, незалежно від їх форми власності.

Граничний розмір пайового внеску замовника на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста з урахуванням не заборонених законом інших відрахувань, встановлених міською радою, не може перевищувати:

- 10 відсотків загальної кошторисної вартості будівництва (реконструкції) об’єкта містобудування – для нежитлових будівель та/або споруд (крім будівель закладів культури та освіти, медичного і оздоровчого призначення);

- 4 відсотки загальної кошторисної вартості будівництва (реконструкції) об’єкта містобудування – для житлових будинків, будівель закладів культури та освіти, медичного і оздоровчого призначення.

До пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста не залучаються замовники у разі здійснення будівництва:
об’єктів будь-якого призначення на замовлення органів державної влади або органів місцевого самоврядування за рахунок коштів державного та/або місцевих бюджетів;
будинків житлового фонду соціального призначення та доступного житла;
об’єктів комплексної забудови територій, що здійснюється на конкурсній основі;
об’єктів, що споруджуються замість пошкоджених або зруйнованих внаслідок стихійного лиха чи техногенних аварій;
об’єктів соціальної сфери (дитячих дошкільних закладів, загальноосвітніх та спортивних шкіл, об’єктів позашкільного виховання, охорони здоров’я, соціального забезпечення тощо) за умови передачі їх у власність територіальної громади м. Чернівці;
релігійно-культових споруд;
об’єктів на земельних ділянках, що придбані на конкурентних засадах або прямим викупом у міської ради за умови, що не буде змінено їх цільове призначення;
індивідуальних житлових будинків на земельних ділянках, переданих у власність або наданих у користування, згідно з чинним земельним законодавством;
підземно-надземних паркінгів, як окремих об’єктів містобудування;
реставрації пам’яток архітектури, історії та культури у частині площ, що не перепрофільовуються;
відтворення втрачених об’єктів історико-архітектурної спадщини у частині площ, що не перепрофільовуються.

Величина пайового внеску замовника визначається у договорі, укладеному між замовником та міською радою, відповідно до Положення та загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта містобудування, визначеної згідно з державними будівельними нормами, без урахування витрат з придбання та виділення земельної ділянки, звільнення будівельного майданчика від будівель, споруд та інженерних мереж, влаштування внутрішньо- та позамайданчикових інженерних мереж і споруд та транспортних комунікацій.

У випадку будівництва житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями, його вартість має визначатись з урахуванням вартості таких приміщень.

У випадку встановлення законодавством меншого граничного розміру пайової участі (внеску) у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів, пайовий внесок для усіх об’єктів встановлюється на рівні граничного розміру, встановленого законодавством.

Пайовий внесок вноситься у грошовій безготівковій формі та сплачується в повній сумі єдиним платежем або частинами за графіком, що визначається договором, шляхом їх перерахування на рахунок, указаний у договорі про пайову участь.

У разі прострочення Замовником термінів сплати пайового внеску, Замовник сплачує пеню від суми простроченого платежу у розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня, за кожен день прострочення платежу.

У разі несплати Замовником або сплати ним пайового внеску не в повному обсязі, останній сплачує штраф у розмірі 10 (десяти) відсотків від суми несплаченого зобов’язання. Невиконання та/або неналежне виконання Замовником взятих на себе зобов’язань є підставою для відмови Замовнику в оформленні права власності на об’єкт містобудування.

При збільшенні кошторисної вартості будівництва об’єкта містобудування з фізичними та юридичними особами укладається додатковий договір до основного, де зазначається уточнена сума пайового внеску.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору