Рівне:

Створення та просування сайтів

На заходи енергозбереження Чернівцям потрібно майже 408 мільйонів гривень

Чернівецька область 11-січ, 2010, 12:009 Lobanovskiy 928
Комплексну програма з енергозбереження Чернівців на 2010-2014 роки затвердила сесія міської ради. Обсяг фінансування цієї програми становить 407 млн. 900 тис. грн., у т.ч. 284,8 млн. грн. – це кошти Державного бюджету, 100,2 млн. грн. –міського бюджету, понад 1,8 млн. грн.. – власні кошти комунальних підприємств. Вже у 2010 році на виконання першочергових заходів програми передбачено спрямувати майже 71 млн. грн.

Завдяки реалізації заходів Комплексної програма з енергозбереження Чернівців на 2010-2014 роки планується досягнути:

- зменшення втрат паливно-енергетичних ресурсів на підприємствах житлово-комунального господарства (на 2 – 2,5% щорічно);

- зменшення енергоємності продукції, робіт і послуг у сфері житлово-комунального господарства (щорічно на 3 – 5%);

- зниження питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів на підприємствах житлово-комунального господарства;

- забезпечення наскрізного обліку і контролю вироблення, транспортування та рівномірного споживання теплової енергії, питної води споживачами;

- 100-відсоткове оснащення об’єктів теплового господарства міста, житлового фонду, будівель і споруд комунальної власності сучасними вузлами обліку і регулювання з GSM зв’язком.

Зокрема, на ДКП «Чернівціводоканал» передбачається знизити споживання електроенергії шляхом проведення реконструкції насосних станцій (на 20-30%), очисних споруд каналізації ( на 15-20%), заміни дренажної системи фільтрів ( на 3-5%), санації та заміни водопровідно-каналізаційних мереж ( на 15-25%).

У МКП «Чернівцітеплокомуненерго» буде проведено енергоаудит кожного конкретного ланцюга «теплогенеруюче обладнання – теплові мережі – споживачі», здійснено модернізацію теплових пунктів, встановлено прилади обліку теплової енергії на котельних, теплових пунктах, впроваджено сучасну систему автоматизованого управління теплопостачанням з GSM зв’язком, а також автономне опалення у лікарнях, пологових будинках до 500 ліжко-місць, дитячих садочках до 160 місць, школах до 1000 учнівських місць, окремих житлових будинках відповідно до Схеми реконструкції системи теплопостачання Чернівців.

У житловому фонді комунальної власності для зменшення енергозатрат передбачено провести обстеження технічного стану житлових будинків з метою встановлення обсягу втрат енергетичних ресурсів та підготовки енергопаспорту кожного будинку, утеплення стін житлових будинків, влаштування пінополіуретанових покрівель, заміну теплових вводів з застосуванням попередньо ізольованих труб до житлових будинків, встановлення побудинкових приладів обліку споживання теплової енергії та холодної води з регуляторами та GSM зв’язком, впровадити енергозберігаючі світильники (установка світлодіодних ламп, фотореле та іншого обладнання для регулювання освітлення місць загального користування тощо).

На 10 відсотків заплановано також зменшити споживання електроенергії МКП «Міськсвітло» шляхом заміни у ліхтарях зовнішнього освітлення ламп розжарювання більш перспективними енергозаощадливими лампами. На 5,3% буде знижено споживання електроенергії тролейбусним управлінням за рахунок реконструкції контактної мережі та на 4% – за рахунок оновлення рухомого складу.

З усіма заходами Комплексної програма з енергозбереження Чернівців на 2010-2014 роки програми можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору