Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині продовжуватиметься реалізація українсько-канадського проекту з професійного навчання

Останні новини 07-кві, 2008, 10:599 prov 1 454
Заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Новорок взяла участь у засіданні спільної українсько-канадської наглядової ради проекту “Децентралізація управління професійним навчанням в Україні”, яке відбулося наприкінці березня у Києві. Під час засідання директор державного центру зайнятості Володимир Галицький, керівник відділу технічної співпраці посольства Канади Доріс Вонг, директор департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти та науки України Тимофій Десятов, віце-президент Асоціації місцевих коледжів Канади Неджат Горіца підвели підсумки роботи за останні роки, відзначили значні успіхи пілотних областей (Рівненська, Дніпропетровська, Закарпатська).
У Рівненській області пілотними навчальними закладами проекту є Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та Квасилівський професійний ліцей. У центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості безробітні, відповідно до замовлень роботодавців, залучаються до різних форм професійного навчання: традиційне курсове, модульне та індивідуальне навчання, курси цільового призначення для оволодіння навичками та розширення компетенції виконання певного виду робіт. Заклад співпрацює з понад 250 підприємствами, установами та організаціями. У центрі до послуг роботодавців – спеціально створений кабінет, комп’ютерна база якого містить усю необхідну інформацію про тих, хто навчається і шукає роботу, навчальні плани та програми тощо. Завдяки роботі в українсько-канадському проекті центр отримав технологічне обладнання для навчання, роботодавці активно працюють у дорадчому комітеті, залучаються до розробки та погодження навчальних планів і програм. Значно поліпшилася організація виробничого навчання, у тому числі безпосередньо на робочих місцях, удвічі збільшилася кількість безробітних, які навчалися за індивідуальною формою та шляхом стажування.
За пропозиціями роботодавців центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості готується до ліцензування за шістьма новими професіями будівельного профілю (зараз навчання проходить за 23 ліцензованими професіями). Планується створити навчально-виробничий комплекс, засновниками якого є головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, обласний центр зайнятості, Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, управління освіти Рівненського міськвиконкому, Рівненський міжшкільний навчально-виробничий комбінат та обласне об’єднання організацій роботодавців області.
Під час подальшої реалізації проекту “Децентралізація управління професійним навчанням в Україні” передбачається інтеграція напрацьованих методик в українську систему професійно-технічного навчання, поширення методів і підходів проекту на інші навчальні заклади і регіони, вдосконалення методів аналізу й прогнозування ринку праці центрами зайнятості та навчальними закладами та інші заходи.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору