Рівне:

Створення та просування сайтів

Луцькі ДВК технічно до виборів готові, але ОВК не справляється зі своєю роботою

Волинська область 12-січ, 2010, 12:129 Lobanovskiy 1 007
До 9 січня бажаючі голосувати на президентських виборах 2010 року могли безпосередньо уточнити себе у списках у відділі ведення Державного реєстру виборців, який розташований у Луцькій міській раді. Відділ працював як у робочі, так і вихідні дні.
За словами начальника відділу ведення Державного реєстру виборців Наталії Гальченко, аби тепер бути внесеними у списки виборців, лучанам слід звертатися безпосередньо до дільничних виборчих комісій, окружну виборчу комісію чи суд з паспортом, а також у разі зміни прізвища – з документом, який це підтверджує. Такі повноваження ОВК та ДВК отримали відповідно до Постанови Центральної виборчої комісії №6 від 4 січня 2010 року, яка внесла зміни до Постанови №475 від 12.12.2009 року. Згідно із Постановою №6, ДВК зобов’язані передати отримані дані виборців до відділу ведення Державного реєстру виборців для подальшої їх перевірки та внесення змін до бази даних реєстру.
Як розповів заступник луцького міського голови, керуючий справами виконкому Микола Іванюк, дільничні виборчі комісії Луцька розташовані в комунальних закладах, школах, дитячих садочках, ЖКП. Міська рада допомагає в роботі ДВК не лише в матеріально-технічному плані (наданні металевих сейфів, забезпеченні телефонами), а й надає консультації у підготовці безпосередньо дня голосування.
Голова ДВК №46 Тетяна Іовенко, яка працює на виборах вже більше двадцяти років, скаржиться на те, що у склад дільничних виборчих комісій здебільшого входять люди, які практично не мають досвіду. Аналогічна ситуація, за словами пані Тетяни, і в окружній виборчій комісії, яка не справляється зі своєю роботою. До речі, яскравим прикладом незлагодженої роботи ОВК стала, власне, непоінформованість нею ДВК про постанову ЦВК, яка надає право самим дільничним комісіям включати виборців у додаткові списки.
Як зазначає Наталія Гальченко, ОВК також порушила терміни подання інформації про членів ДВК. «У наші базі проставлені відмітки лише по 63 дільницях», – каже начальник відділу Державного реєстру виборців. Тобто вся інша необхідна інформація або не надійшла від ОВК або надійшла вже після завершення формування уточненого списку виборців.

Оскільки, вже надруковані уточнені списки виборців, то тепер лучани, звернувшись у відділ ведення Держреєстру виборців, будуть внесені лише у списки для голосування у другому турі. Тому нагадуємо ще раз, що для того, аби проголосувати 17 січня, тепер слід звертатися до ДВК, ОВК чи суду.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору