Рівне:

Створення та просування сайтів

Торік місцеві бюджети Львівщини отримали майже 2,5 млрд грн податків і неподаткових платежів

Львівська область 14-січ, 2010, 12:389 Lobanovskiy 1 023
Головне фінансове управління Львівської ОДА повідомляє, що у 2009 році до загального фонду зведеного бюджету Львівщини надійшло 2483,5 млн грн податків, зборів і неподаткових платежів, що становить 100% річних розрахункових показників Мінфіну та 99,5% затвердженого обсягу у місцевих бюджетах на 2009 рік.

Недоодержано до плану 11,9 млн.грн. Найбільше відставання допущено в містах Львові, Бориславі, Дрогобичі, Самборі, Трускавці, Бродівському районі.

Порівняно до 2008 року загалом надходження збільшилися на 23,4 млн грн або 0,9%, а в Львові, Дрогобичі, Самборі, Стрию, Трускавці, Буському, Жидачівському, Сколівському та Яворівському районах зменшились.
Нижче середньообласного показника приросту надходження до бюджетів мають м.Борислав та Бродівський район.

До державного бюджету на 1 січня мобілізовано доходів у сумі 5726,6 млн грн або 84,7% до річного плану платежів, від яких відраховано дотацію вирівнювання в сумі 2347,5 млн грн або 100% плану на 2009 рік. Зокрема, на 660,6 млн грн або 20,3% не забезпечено виконання планових завдань митними органами, на 366,9 млн грн або 10,8% - податковими органами. Порівняно з попереднім роком надходження до державного бюджету зменшились на 1152,0 млн грн або 16,7%.

Незважаючи на напруження у надходженнях доходів, у повному обсязі і своєчасно, а також достроково за другу половину грудня, проведено виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, що утримуються за рахунок коштів місцевих бюджетів, профінансовано інші першочергові видатки.

Водночас через невиконання територіальними органами Державного казначейства України платіжних доручень розпорядників коштів місцевих бюджетів за незахищеними статтями витрат при наявності у них необхідних ресурсів, в області наприкінці минулого року за загальним фондом утворилася бюджетна заборгованість в сумі майже 90 млн грн. А всього заборгували місцеві бюджети області відрахувань до пенсійного фонду, за спожиті енергоносії, отримані послуги зв’язку, пальне, продукти харчування, медикаменти, інші товари та послуги понад 220 млн грн.

Окрім того, за видатками державного бюджету на Львівщині не проведено платежів органами державного казначейства на суму майже 60 млн грн.
У зв’язку з непроведенням Міністерством фінансів України у грудні 2009 року розрахунків за надані пільги і субсидії населенню з оплати за енергоносії і житлово-комунальні послуги та пільгове перевезення окремих категорій громадян в області утворилася бюджетна заборгованість у сумі понад 11 млн.грн, з них перед енергопостачальними підприємствами – понад 7 млн.грн.
З метою вирішення проблем, що загострилися у розрахунках за спожиту електричну енергію, в тому числі транспортних та житлово-комунальних підприємств, в області проводиться робота щодо оформлення нових схем на погашення бюджетної заборгованості та оплату електроенергії у січні 2010 року.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору