Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині колишній зек убив свого односельчанина

Рівненська область 20-січ, 2010, 14:149 Lobanovskiy 1 163
Серед жителів не надто віддаленого від обласного центру села Городок, що у Рівненському районі, особливою повагою не користувалися ані 40-річний Віктор, ані 21-річний Андрій. Першого працелюбні селяни вважали ледацюгою й п’яницею, а другий, звільнившись з місць позбавлення волі, де «мотав» строк за крадіжки, так і не зумів реабілітуватися в очах односельців. На роботу парубок «у розквіті сил» влаштовуватися не поспішав і теж іноді зазирав у пляшку. Віктор мешкав один у хаті свого знайомого, тому на його вільну для побутового пияцтва територію нерідко навідувалися «брати по духу». Та Андрій зі старшим городоччанином дружби не водив, адже вважав (і нерідко ділився своїми припущеннями зі знайомими), що той не вміє тримати язика за зубами. Саме цим від і дорікнув Вікторові, коли прийшов до його оселі у пообідню пору 12 січня, вирішивши поговорити з «балакучим» господарем по-чоловічому. Та після цієї «розмови» останній уже ніколи не зможе сказати ані слова.
– Повідомлення про те, що в одному з житлових будинків села Городок було виявлено тіло 40-річного Віктора, до чергової частини Рівненського райвідділу внутрішніх справ надійшло 13 січня 2010 року, – розповів нашому кореспонденту заступник начальника Рівненського РВ УМВС України в Рівненській області – начальник слідчого відділення Павло Пастушок. – На місце події виїхала слідчо-оперативна група, і майже відразу було встановлено, що тілесні ушкодження загиблому наніс його односельчанин – 21-річний Андрій, раніше судимий за крадіжки. Сталося це близько пів на четверту годину дня 12 січня. Підозрюваний прийшов до помешкання Віктора, аби з’ясувати з ним стосунки. Між чоловіками виникла сварка, яка переросла в бійку, і Андрій наніс ногою удар в голову Віктору. Це призвело до закритої черепно-мозкової травми, від якої господар помер.
За даним фактом слідче відділення Рівненського РВ УМВС порушило кримінальну справу за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (нагадаємо, санкцією цієї статті за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, передбачено від семи до десяти років позбавлення волі). Підозрюваний наразі заарештований Рівненським районним судом. У скоєному він зізнався. Проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин даної події.

Марина НОНКА,
ВЗГ УМВС
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору