Рівне:

Створення та просування сайтів

Вихованець “Піраміди” переміг у “Комбінованій піраміді”

Спорт 21-січ, 2010, 09:519 prov 1 115
Впродовж трьох днів в Хмельницькому відбувався чемпіонат України з більярдного спорту в якому взяли участь понад 80 спортсменів з 17 областей України. Приємно, що переможцем став вихованець рівненського більярдного клубу “Піраміда”, кандидат у майстри спорту Єгор Жуковський.
Рівнянин з труднощами пробився у чвертьфінал. По ходу матчу його суперник Вадим Стасишин був попереду 3:2. Проте наш земляк зумів переломити хід матчу й пробився у півфінал, де у контрольній партії був сильнішим за майстра спорту міжнародного класу Ярослава Тарновецького.
Фінальний матч між Єгором Жуковським та Глібом Ващенковим, чемпіоном України 2009 року, перетворився в справжню битву. Гліб вдало стартував і повів у рахунку. Потім настала черга рівнянина. Вигравши три партії, Єгор пішов у відрив. Ващенков відновив перевагу, але вихованець більярдного клубу “Піраміда” знову вийшов вперед. Кримчанину вдалося знову зрівняти рахунок — 5:5. У вирішальній контрольній партії Єгор зумів “дотиснути” свого суперника і святкував заслужену перемогу.
В підсумку Єгоп Жуковський став переможцем змагань, Гліб Ващенко був другим, третє місце поділили Ярослав Тарновецький та Сергій Цілик. Серед жінок чемпіонкою стала Зоряна Притулюк, другою — Анна Катляр і третє місце у Афанасьєвої та Пудовкіної.
Олександр Жлуктенко, головний суддя змагань:
— У чемпіонаті взяли участь п’ять представників з Рівного (чотири чоловіки та жінка). Найкраще виступив Єгор Жуковський. Звичайно, це неочікуваний результат, хоча на всі змагання ми їдемо з однією метою — перемагати! Єгор зумів довести свою перевагу над абсолютним чемпіоном України, а потім — над чемпіоном України. Тим більш значима ця перемога. Взагалі всі партії були складними, адже до Хмельницького з’їхалися найсильніші більярдисти України. Ставши чемпіоном, Єгор Жуковський здобув право взяти участь у Кубку світу з більярду в Алма-Аті (Казахстан).
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору