Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині 10-місячне немовля померло від алкоголю

Волинська область 21-січ, 2010, 15:189 prov 2 252
На Волині бабуся так доглядала 10-ти місячну дівчинку, що спровадила її на той світ. Жінка вдалася до експерименту. Аби немовля менше турбувало плачем, напоїла його самогоном. Після такого частування маля не прожило й доби.

В одній із садиб села Квітневого - жалоба. На столах і стінах фотокартки маленької Вікторії, котра, як гадали донедавна, померла від свинячого грипу. У дівчинки раптово підвищилася температура, у легенях заклекотало. Немовля так і не вийшло зі стану коми. Те, що вона алкогольна - ні батьки, ні лікарі не підозрювали.

Василь Карпюк, Щуринський сільський голова:

- Не чекав, що від такого вона померла. Говорив зразу з бабцею, цією, що зараз підозрюється. Каже, що дитина була здорова. Звечора ще гралася, а зранку захворіла і змушені були везти у лікарню.

На причину смерті дитини вказали результати судово-медичної експертизи. Районна міліція отримала їх лише через два місяці після трагедії. Немовля занапастив етиловий спирт. Де він узявся того дня в хаті, й як потрапив до стравоходу дівчинки, правоохоронцям розповіла її бабуся.

Сергій Сасовський, керівник сектору Рожищенського РВ міліції:

- Скористалась тим, що мама і батько були відсутні, здійснюючи догляд. А в дитини прорізалися зуби. З метою, заспокоїти дитину у вечірній час долила певну кількість самогонки, яку придбала у тому ж селі, безпосередньо в пляшку, яку дала споживати дитині.

Сама Леоніда Олександрівна твердить інше: мовляв, у міліції натисли - тому й оббрехала себе. Насправді ж, не винна. То молоді батьки поїли малу краплями на спирту.

Леоніда Івчук, підозрювана:

- Вона брала в чай і капала. Я там не бачила, скільки вона капала, але капала часто. Бо вона покашлювала. Потім перестала мала кашляти. Але ось останній раз - знову капнула. Я ж кажу: може, від капельок тих - хто його знає. А ще кажуть, від прививки: не треба було давати три підряд прививки.

Якщо не краплі занапастили немовля, то материнська байдужість, точно, - додає чоловік підозрюваної. Онучка часто хворіла, недоїдала і взагалі про неї дбала лише бабуся.

Леонід Івчук, чоловік підозрюваної:

- Вона навіть не давала їй ссати груди. Кажу, доця, йди видої хоч корову. Каже, я не буду, бо не вмію. Їсти малій не варила, без кінця баба варила їсти: картопелька чи кума привезе сметани. Я її ніколи не бачив біля плити. Ніколи.

Та щойно вимкнули відеокамеру, старенька зізналася: вона таки підлила до дитячого чаю оковитої. Каже, коли не початий край роботи, в селі так чинять, щоби приспати немовля і встигнути попорати господарство.

Василь Карпюк, Щуринський сільський голова:

- Не знаю. В мене самого діти росли, і такої практики в нас немає, щоби дітям давати спиртне. Це - категорично заборонено.

Тепер батьки мешкають в іншому селі і знову чекають на поповнення. А ось бабця чекає суду.

Олександр Стерничук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору