Рівне:

Створення та просування сайтів

Міліцією Рівненщини зареєстровано понад 44 тисячі заяв та повідомлень про злочини

Рівненська область 22-січ, 2010, 08:519 Lobanovskiy 838
21 січня в актовій залі обласного управління міліції відбулося розширене засідання Колегії УМВС за підсумками оперативно-службової діяльності органів внутрішніх справ упродовж минулого року. В окремих питаннях, винесених на розгляд, мова йшла про виконання ряду важливих програм, указів Президента та рішень попередніх колегій щодо профілактики та протидії злочинам, стан дисципліни та законності серед особового складу, приведення у відповідність до вимог нормативних документів кімнат для затриманих і доставлених, а також проведення щорічного медичного, періодичного психіатричного та обов’язкового наркологічного оглядів співробітників міліції. Керівництво УМВС проаналізувало також роботу галузевих служб та міськрайорганів внутрішніх справ з виявлення, документування та припинення суспільно небезпечної діяльності груп з ознаками організованості, протидії злочинам, пов’язаним із торгівлею людьми, і профілактики дитячої злочинності.
Слід зауважити, що протягом 2009 року міліцією Рівненщини зареєстровано понад 44 тисячі заяв та повідомлень про злочини, що вчинені або готуються. На жаль, соціально-політична нестабільність, економічна криза, зниження правосвідомості окремих прошарків населення та інші фактори вплинули й на криміногенну ситуацію в області, щоправда, у загальній структурі злочинності упродовж минулого року істотних змін не відбулося. Продовжують домінувати злочини проти власності (у 2009 році їх скоєно понад чотири тисячі, тоді як у 2008 – майже 2 600), у сфері незаконного обігу наркотиків, службової та господарської діяльності, проти життя та здоров'я особи, авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об'єднань громадян, виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина, безпеки руху та експлуатації транспорту, громадської безпеки та моральності.
В області не допущено крайніх проявів злочинності: кримінального тероризму, вбивств «на замовлення» чи серійних тяжких злочинів. Зменшилася кількість навмисних вбивств, вбивств з необережності, випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі зі смертельними наслідками, інших тілесних ушкоджень та побоїв, розбійних нападів, пограбувань, вимагань, хуліганств, незаконних заволодінь автотранспортом та ДТП зі смертельними наслідками. Водночас суттєво зросла кількість вчинених крадіжок державного та приватного майна, з торгівельних об’єктів, з транспортних засобів, квартирних крадіжок, шахрайств та підпалів.
Поряд зі збільшенням кількості зареєстрованих злочинних проявів загальнокримінальної спрямованості зросла й кількість розкритих злочинів. Загалом упродовж минулого року до кримінальної відповідальності притягнуто майже 3340 осіб. Між іншим, більшість викритих у вчиненні злочинів працездатних громадян ніде не працювали та не навчались, майже 700 із них не мали постійного джерела доходів, а понад 400 – стали на злочинну стежку в стані алкогольного сп’яніння.
Однак, не лише звітами про роботу, обговоренням проблем та гострою, але об’єктивною критикою запам’яталося міліціонерам розширене засідання Колегії УМВС. Гортаючи сторінки року, що минув, керівництво Управління не могло не згадати про здобутки та досягнення правоохоронців, зокрема, у спорті. Так, за підсумками Спартакіади-2009 з професійно-прикладних та інших видів спорту серед стройових підрозділів і МРВ області на третю сходинку п’єдесталу пошани піднялися співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС, другими стали бійці окремої роти міліції особливого призначення «Беркут», а «золото» здобули спортсмени управління державної служби охорони при УМВС. Окремо вирішили нагородити й кращі спортивні колективи міськрайорганів внутрішніх справ. У цій групі третє загальнокомандне місце посіли представники Млинівського РВ УМВС, друге – Острозького МВ, а перше – Костопільського райвідділу міліції. Лідери заліків з рук начальника УМВС генерал-майора міліції Ярослава Голомші отримали перехідні кубки, а ті, кому вдалося поповнити список призерів, – почесні грамоти та дипломи.
Очільник обласної міліції привітав також із Днем народження першого заступника начальника Дубенського МВ УМВС Володимира Назарчука, із присвоєнням чергового спеціального звання – тепер уже підполковника міліції Олега Намчука, заступника командира ОРМОП «Беркут», із отриманням відзнаки МВС України «За зразкове виконання завдань з охорони громадського порядку» ІІ ступеня – інспектора-чергового чергової частини ОРМОП «Берку» Валентина Шамака, та разом із головою профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ в області Миколою Крисюком вручив нагороди і грошові премії ряду колег, які постійно сприяють розвитку профспілкового руху на Рівненщині.
ВЗГ УМВС
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору