Рівне:

Створення та просування сайтів

Хмельницька міліція викрила міжнародний канал торгівлі «сексуальними рабинями»

Хмельницька область 22-січ, 2010, 10:339 prov 911
Працівники відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Хмельницького обласного управління міліції спільно з колегами з Управління служби безпеки України викрили міжнародний канал торгівлі людьми. У ході оперативно-розшукових заходів ними було затримано «на гарячому» трьох мешканців Івано-Франківської області та мешканку Хмельниччини, які організували протиправний бізнес. Злочинний квартет заарештували після того, як на кордоні з Польщею під час проходження митного контролю було затримано трьох дівчат з Хмельниччини, 1989-го, 1985-го та 1980-го років народження, яких на чужині чекала доля сексуальних рабинь.

Як з’ясувалося, молодих жінок намагалися через Польщу доправити до Чехії, до будинку розпусти, що належить 38-річному організаторові злочинної групи. Чоловік, родом із Іванофранківщини, останнім часом облаштувався у одному з чеських міст, де організував бордель. До справи залучив своїх знайомих, двоє з який займалися пошуком живого товару в Україні та доправляли жінок у Чехію, а третя, 41-річна землячка, виконувала у будинку розпусти функції адміністратора. В її обов’язки входило пропонувати клієнтам на вибір жриць кохання, здійснювати контроль за надходженням коштів за надані сексуальні послуги та обліковувати відпрацьовані дівчатами «трудові» години.

Майбутніх повій-невільниць сучасні работорговці підшуковували серед малозабезпечених верств населення, досвідченим поглядом вихоплюючи з натовпу саме тих жінок та дівчат, які перебували у скрутному матеріальному становищі. Ватажок групи за власний кошт оформляв своїм «працівницям» документи, необхідні для виїзду за кордон та оплачував поїздку. Далі невільницям належало відпрацьовувати витрачені на них кошти під пильним оком свого хазяїна, якому вони були змушені віддавати 50 відсотків від зароблених власним тілом грошей.

Наразі чотирьох членів організованої злочинної групи затримано, стосовно них порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину організованою групою осіб) та ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) Кримінального кодексу України. Працівники міліції проводять подальшу слідчо-оперативну роботу з метою виявлення інших осіб, причетних до злочину, та їх жертв.



Інна Проник

ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору