Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненського суддю засудили до 2 років позбавлення волі

Рівненська область 27-січ, 2010, 11:029 prov 1 158
У січні цього року Верховний Суд України поставив крапку у розгляді кримінальної справи, порушеної стосовно судді Березнівського районного суду Рівненської області. Колишню суддю визнано винною в одержанні хабара.
Служниця Феміди, отримавши талони на автомобільне пальне, пообіцяла звільнити за це підсудного від покарання з випробувальним терміном. Цей факт задокументували працівники СБУ спільно з прокуратурою Рівненської області 24 вересня 2007 року. Під час затримання суддя намагалась знищити талони на бензин – частину їй вдалося проковтнути.
21 листопада 2007 року Президент України своїм указом відсторонив суддю від виконання обов’язків у зв’язку з притягненням її до кримінальної відповідальності, а 3 жовтня 2008 року звільнив її з посади.
Кримінальна справа розглядалася в апеляційному суді сусідньої Волинської області у жовтні 2009 року. Суд визнав суддю винною і засудив до 2 років позбавлення волі з іспитовим терміном на один рік. Однак засуджена не погодилася з цим вироком, свою вину не визнала та подала касацію до Верховного Суду України. Оскаржив рішення суду у зв’язку з м’якістю покарання і державний обвинувач у кримінальній справі з прокуратури Волинської області. 12 січня ц.р. Верховний Суд розглянув касаційні скарги та залишив попередній вирок стосовно судді-хабарниці без змін.
Прес-центр СБ України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору