Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львові вшанують героїв битви під Крутами

Львівська область 29-січ, 2010, 12:409 prov 882
29-30 січня львівські пластуни вшанують пам’ять юнаків-студентів, що загинули за Україну в бою під Крутами. Цьогорічна 92 річниця бою стане вже традиційною для пластунів.
Львівські пластуни організовують вшанування цих невідомих героїв не вперше. Розпочнеться акція 29 січня з традиційного посту. Цей піст символізує ті часи, коли однолітки теперішніх пластунів голодували, для того щоб назбирати кошти в підтримку українських військ.
А 30 січня, тобто в суботу з Львівського залізничного вокзалу, розпочне свій рух ілюстрований трамвайчик, який буде символізувати потяг, перехоплений крутівцями. Закінчить він свою подорож в центральній частині міста, на вулиці Руській. Звідти розпочнеться теренова гра для пластунів 13-18 років. Під час неї юнаки та юначки зможуть не лише продемонструвати свої знання історії, а й проявити командний дух. Після теренової гри будуть визначена команда-переможці.
Львівські пластуни вважають, що таких героїв, як студенти бою під Крутами потрібно пам'ятати. Тому такими традиційними заходами хочуть віддати честь загиблим за волю України.

Довідка
Саме 29 січня 1918 року студенти Українського національного університету, Університету Св. Володимира, гімназистів старших класів українських гімназій виступили проти 6 тисяч солдатів на захист Києва. Та поклали свої голови за волю нашої держави.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору