Рівне:

Створення та просування сайтів

У січні до загального фонду місцевих бюджетів Львівщини надійшло 107,8 млн грн

Львівська область 29-січ, 2010, 14:039 prov 1 272
Голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть провів нараду за участю голови обласної ради, голів райдержадміністрацій та міських голів міст обласного значення щодо стану виконання місцевих бюджетів області поточного року. Зокрема відмічено, що надходження податків і неподаткових платежів до загального фонду місцевих бюджетів за 25 днів січня загалом перевищують щорічні надходження відповідного періоду на 4,1% і становлять 107,8 млн.грн.

Водночас місцеві бюджети Львівщини недоотримували з державного бюджету дотації вирівнювання. На 25 січня надходження її становило 63,5 млн.грн. або 29,4% до січневого плану. Правда, на сьогодні (28 січня) вже задоволено клопотання облдержадміністрації і повністю перераховано області передбачену на січень дотацію.

Ускладнюється фінансування видатків з місцевих бюджетів незабезпеченням своєчасної реєстрації неоплачених фінансових зобов’язань в окремих містах і районах та затримкою проходження платіжних доручень розпорядників бюджетних коштів у територіальних органах державного казначейства області. Станом на 26 січня касові видатки місцевих бюджетів склали 187 млн.грн. або менше третини бюджетних призначень на січень. І це при тому, що зареєстровані але непроплачені органами казначейства фінансові зобов’язання становлять більше 130 млн.грн.
Така ситуація склалася в обласному бюджеті та бюджетах усіх районів і міст області, в тому числі м.Львова.

За наслідками обговорення питання голова облдержадміністрації дав доручення керівникам місцевих органів управління та окремим обласним службам, спрямовані на покращення стану фінансування видатків з місцевих бюджетів.

Зокрема головам райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення Микола Кміть доручив:

- переглянути затверджені тимчасові розписи доходів і видатків відповідних місцевих бюджетів на І квартал 2010 року з метою забезпечення у повному обсязі асигнуваннями видатків на оплату праці з урахуванням підвищення заробітної плати педагогічним, медичним працівникам та працівникам бібліотек, установлених постановами Кабінету Міністрів України у 2009 році, енергоносіїв та погашення кредиторської заборгованості з поточних видатків за минулий рік, що виникла у зв’язку з непроходженням коштів у територіальних органах державного казначейства;
- установити контроль за своєчасною реєстрацією фінансових зобов’язань та терміновою перереєстрацією минулорічних не оплачених фінансових зобов’язань розпорядниками коштів місцевих бюджетів, територіальними органами державного казначейства та забезпечити покращення касового виконання місцевих бюджетів.

Головному управлінню Державного казначейства у Львівській області:
- забезпечити надання територіальними органами державного казначейства головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення, начальникам галузевих управлінь облдержадміністрації достовірної інформації про виділення фінансування, реєстрацію фінансових зобов’язань розпорядниками коштів та оплату рахунків;
- запровадити реєстрацію платіжних доручень у день їх надходження в територіальні органи державного казначейства від розпорядників коштів місцевих бюджетів. Забезпечити термінову перереєстрацію минулорічних неоплачених фінансових зобов’язань розпорядників коштів місцевих бюджетів, перерахування коштів згідно розпоряджень про виділення коштів з відповідних місцевих бюджетів та платіжних доручень на оплату рахунків при можливості впродовж одного операційного дня, але не пізніше термінів, встановлених законодавством. Відмову у перерахуванні коштів та повернення документів здійснювати лише з офіційним обґрунтуванням у встановлені терміни, при можливості – впродовж операційного дня.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору