Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині після п'яної сварки чоловік убив дружину

Волинська область 29-січ, 2010, 14:149 prov 1 273
Мешканець Волині вбив власну дружину. Жінка хотіла ще, а він казав - досить! Про що, ви думаєте, йде мова? Насправді подружжя посварилося через пляшку горілки.

Ще донедавна у селі Турі, що під Білоруссю, Ніна та Василь були першими господарями. Тримали худобу, обробляли півгектара землі, будувалися. Усе з ніг на голову поставила оковита. Причащаючись нею щодня, подружжя занапастило і садибу, і репутацію.

Василь Михальчук, слідчий Ратнівського РВ міліції:

- В характеристиці зазначено, що дані особи схильні до вживання алкогольних напоїв. Про що і заявляли сусіди. На цьому ґрунті, слідуючи з показів сусідів, рідних, дочок, в них виникали сімейні сварки. І навіть доходило до бійок.

Мирити приходили навіть із сільради. Тамтешні чиновники знали: якщо подружжя вчасно не розвести по кутках, чекай біди. Того ранку добряче поснідавши самогоном, Андрійчуки поралися по господарству. Та під час перепочинку на кухні посперечалися про "дозаправку".

Ростислав Штик, керівник сектора Ратнівського РВ міліції:

- Почали другу пляшку пити. 0,7 самогонки почали пити. Половинку випили - далі він не схотів пити. А дружина далі хотіла ще пити. На основі цього він почав говорити, що йди вари їсти. Вона не захотіла, почався у них конфлікт словесний. Він бере зі стола ножа кухонного, хліб вони різали. І вона сидить. Він її вдаряє в область грудної клітки.

Те, що накоїв, 54-річний Василь усвідомив не одразу. Кинув дружину помирати, і пішов вештатися вулицею. Отямився за дві години, й почав ховати закривавлений одяг. Та заплутав цим слідство тільки на певний час.

Ростислав Штик, керівник сектора Ратнівського РВ міліції:

- Перед тим, як ходити до лікаря, бо він сам і лікаря визивав, у нього були штани світлого кольору, були в крові. І руки були в крові. Він це категорично заперечував. Говорив, що коли лікар прийшов, став піднімати жінку, і тоді тільки кров появилась.

- А докази знищив?

- Штани зняв і положив на шафі, а руки не встиг помити, бо приїхала міліція.

Явку з повинною він уже написав. Про скоєне жалкує. Каже, рука, в якій тримав кухняного ножа, ковзнула - і ось тобі маєш. Дружина на тому світі, донька - сирота, а стару мати ховатимуть чужі люди.

Василь, затриманий:

- Взяв у праву руку ножа, а вона в світері сиділа. Коричневий, як той рушник. Хотів її припугнути, і отак штиркнув. Приблизно - от так. Але не розрахував, чи забагато випив. Штрикнув - і положив біля неї, де вона сиділа.

Проти чоловіка порушили кримінальну справу. Вже другу в його біографії. Раніше Василя судили за крадіжку, тепер ось спокутуватиме вбивство дружини, з якою прожив 25 років. Та правоохоронці кажуть, смертю благовірної лиходій не вельми переймається. Більше шкодує за худобою.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору