Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині впіймали кишенькових злодіїв

Івано-Франківська область 01-лют, 2010, 13:479 Lobanovskiy 958
Оперативники карного розшуку Коломийського райвідділу міліції, що на Івано-Франківщині, успішно завершили спеціальні заходи, що були спрямовані на встановлення і затримання зловмисників, які обкрадали людей у громадському транспорті. За останній час в міліцію звернулися кілька потерпілих, переважно жінок, з однаковими заявами – після поїздки в міському автобусі вони виявляли відсутність своїх гаманців.
В ході проведення оперативно-розшукових заходів міліціонери достеменно з’ясували, що вчинені злочини – то справа рук заїжджих зловмисників. Правоохоронці уважно проаналізували інформацію про обставини, час та місце скоєння крадіжок. Таким чином було встановлено, що найчастіше кишенькові злодії кривдили людей в автобусах, найбільш переповнених пасажирами. Упродовж кількох днів транспорт цього маршруту був під особливою увагою оперативників і, як згодом з’ясується, недаремно. Кишенькового злодія, а також його поплічника, який «прикривав» злодійські дії, затримали безпосередньо у момент скоєння крадіжки. Коли злодій витягнув з чужої сумки гаманець, на його руку накинули кайданки.
На сьогодні задокументовано причетність 37-річного жителя Івано-Франківська до вчинення щонайменше шести крадіжок гаманців з жіночих сумок пасажирів громадського транспорту. Зловмисника взято під варту, а слідство встановлює усі епізоди злочинного ремесла цієї особи.
З метою недопущення скоєння цього виду крадіжок міліція радить пасажирам громадського транспорту під час поїздки тримати свої сумки перед собою, а не збоку на плечі. Мобільні телефони, гаманці та інші цінні речі варто зберігати у внутрішніх кишенях одягу. Власне, до поїздки слід підготуватися завчасно, приготувати гроші за проїзд ще на зупинці, щоби потім у переповненому автобусі не демонструвати вміст свого гаманця.

Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору