Рівне:

Створення та просування сайтів

Сезон завершився раптово

Спорт 10-кві, 2008, 09:509 prov 1 039
— Як ви сприйняли рішення про скасування ігор за 9-12 місця?
— Для нас це було повною несподіванкою, яку повідомили лише напередодні. Команди Кривого Рогу та Одеси написали листа, аби їх відмінили. До них приєднався столичний ”Будівельник”. У суботу на президії ФБУ було прийняте таке рішення. Не хочу коментувати дії баскетбольного керівництва. Є так, як є. Баскетболістів ніхто не розпускав і поки рішення про це не прийняте. Команда тренується. Дублюючий склад гратиме (на момент виходу газети він проведе більшість матчів) за 7-12 місця в Одесі. Будемо готуватися до наступного чемпіонату. Якщо буде можливість, розглядатимемо пропозиції зіграти товариські ігри.
— Яка доля БК-93 ”Пульсар” у суперлізі?
— Прийняли рішення про розширення суперліги, можливо, буде чотирнадцять колективів. До команд, що вже виступають, додасться ще дві. Одна з них — БК ”Донецьк”. Створена комісія з проведення наступного чемпіонату і більш детально будемо знати пізніше.
— Підбийте підсумки сезону, що завершився.
— Виходячи з того, що ми зайняли останнє, дванадцяте місце, казати, що сезон вдався, не можна. Звичайно, були хороші моменти, гарні матчі. На жаль, їх було не багато. Велика кількість травм, хвороби переслідували хлопців упродовж всього сезону. Лише кілька ігор були зіграні в оптимальному складі. Решта — або хтось вибував, або заліковував травми. З цим стикнулися майже всі гравці: Анатолій Дубнюк, Станіслав Cокур, Юрій Фрасенюк, Ілля Шемосюк, Олександр Захожий, Іван Шкурупій, Андрій Артимович. Перелічив майже всю команду. Не хочу казати, що у всьому винні травми. Але, що це одна з причин — це точно.
— Могли б краще зіграти?
— Звичайно. Самі винні у поразках у Дніпропетровську, вдома проти Сум та Одеси. Провели кілька хороших матчів на виїзді. Мало що не вистачило виграти в Маріуполі та Южному. Лише в четвертій десятихвилинці господарі могли вирвати перемогу. Тут самі винні — гравці не могли повірити, що можуть перемогти грандів. Весь час не вистачало трішки до виграшу. Були і зовсім провальні ігри із Кривим Рогом та Миколаєвом. Про них не хочеться згадувати...
— Можете оцінити виступ гравців?
— Якщо говорити, то на своєму рівні зіграв капітан команди Анатолій Дубнюк. Він — лідер команди, коли в нього йшла гра, то й команда показувала непоганий результат. Непогано виглядав Дмитро Дятловський, додав у майстерності Артем Шелуха. Вдало розпочав сезон Андрій Артимович, прогресує Юрій Фрасенюк. Якщо травми не завадять, зможе показувати ще кращу гру. Непогано грав Іван Шкурупій, але ми з ним не встигли попрацювати. Він більш індивідуальний гравець, якщо почне грати на командний баскетбол, то і сам заграє краще. В Олексія Рябініна не все спочатку виходило, але в середині сезону показав непогану гру.
— Це ваш дебютний сезон в якості старшого тренера. Як можете його прокоментувати?
— Справді — він для мене дебютний. Більша відповідальність у порівнянні, коли був простим тренером. За цей чемпіонат багато чому навчився. Оглядаючись на минулий сезон, бачу помилки, які зробив. Буду намагатися покращувати свою тренерську підготовку. Хотілося б підучитися, побувати на тренерських семінарах. На завершення хотів би подякувати вболівальникам, які постійно нас підтримують, попри всі наші негаразди. Гадаю, що вони заслуговують на новий спорткомплекс. Вимоги і в баскетболі, і в інших ігрових видах підвищуються, а у нас як не було сучасної спортивної споруди, так і немає. Хочу подякувати своїм гравцям за минулий сезон. Не все виходило, але вони, як і я, старалися.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору