Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині посадовці «Укрбурштину» розікрали держмайна на 7 млн грн

Рівненська область 05-лют, 2010, 08:319 Lobanovskiy 1 184
Прокуратурою Рівненської області за результатами перевірки, проведеної спільно з працівниками ДПА в області, виявлено факт розкрадання державного майна ДП «Укрбурштин» ДАК «Українські поліметали» під час процедури банкрутства даного підприємства, внаслідок чого державі завдано збитків на суму більше 7 мільйонів гривень.
Так, встановлено, що службові особи ДП «Укрбурштин», достовірно знаючи про те, що майно підприємства перебуває у державній власності, незаконно підписали у 2006 році спільно із членами комітету кредиторів офіційні документи, згідно умов яких до справи про банкрутство залучено неплатоспроможного інвестора – одного із ТзОВ, та передбачено відчуження останньому всього майна ДП «Укрбурштин» ДАК «Українські поліметали».
Такі незаконні дії призвели до незаконного набуття цим інвестором права власності на все майно державного підприємства. У подальшому службові особи ТзОВ, приховуючи та маскуючи незаконне походження майна, відчужили на підставі договору купівлі-продажу його частину (нежитлові приміщення) іншому ТзОВ, директором якого є член комітету кредиторів ДП «Укрбурштин».
Незаконно відчужене майно використовувалось товариствами для здійснення господарської діяльності. Водночас, вимоги кредиторів на загальну суму більше 5 мільйонів гривень не оплачені, чим завдано державі збитків у особливо великих розмірах.
Прокуратура Рівненської області за фактом зловживання службовими особами ДП «Укрбурштин» ДАК «Українські поліметали» та обох ТзОВ своїм службовим становищем, перевищення службових повноважень та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.3 ст.365 та ч.3 ст.209 КК України. У справі ведеться слідство. Вживаються заходи щодо відшкодування завданих державі збитків.

Прес-служба прокуратури Рівненської області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору