Рівне:

Створення та просування сайтів

КРУ у Рівннські області підсумували зроблене за минули рік

Рівненська область 09-лют, 2010, 08:349 Lobanovskiy 936
Упродовж 2009 року працівники відділу аудиту бюджетних програм та місцевих бюджетів за дорученням ГоловКРУ України брали участь у двох державних фінансових аудитах ефективності використання коштів державного бюджету, в тому числі:
- на фундаментальні дослідження, прикладні наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням у бюджетній сфері за 2005 - 2008 роки в Рівненській області;
- спрямованих на соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи в Рівненській області за 2007 - 2008 роки.
В межах проведення ГоловКРУ України державного фінансового аудиту виконання бюджетної програми Міністерства освіти і науки України щодо здійснення зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти за 2006-2008 роки та завершений звітний період 2009 року, проведено збір даних щодо організації підвезення до пунктів тестування учнів загальноосвітніх навчальних закладів та анкетування працівників обласних управлінь освіти, випускників загальноосвітніх навчальних закладів ІІ ступеня та їх батьків, студентів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, вчителів ЗНЗ та викладачів ВНЗ.
Крім того, працівниками відділу за власною ініціативою проведено два державних аудити ефективності використання бюджетних коштів, виділених районними бюджетами на виконання районних програм, а саме:
- Гощанського району на розвиток туризму та краєзнавства за 2006-2007 роки, 9 місяців 2008 року;
- Радивилівського району на матеріальну підтримку найбільш незахищених верств населення та на розвиток фізичної культури і спорту за 2006 - 2008 роки та І півріччя 2009 року.
За власною ініціативою проведено також державний фінансовий аудит виконання районного бюджету Здолбунівського району Рівненської області за 2006 - 2008 роки. Аудитами встановлено неефективне використання коштів в сумі 13,8 млн грн та втрат бюджетних коштів - 1,4 млн грн і виявлено резервів фінансових ресурсів на 3,6 млн гривень.
За результатами проведених аудитів надіслано 11 інформацій місцевим органам влади, органам місцевого самоврядування та іншим користувачам, на підставі яких було прийнято 43 розпорядчих документи. Місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування надано 48 пропозицій для прийняття управлінських рішень.
Окрім того, працівниками відділу постійно здійснюється контроль за ходом виконання розпоряджень голови облдержадміністрації, прийнятих за результатами проведених аудиторських досліджень. Протягом минулого року проінформовано голову облдержадміністрації про хід виконання двох розпоряджень. Три розпорядження голови облдержадміністрації, які прийняті за результатах проведених аудитів, знято з контролю, в зв’язку з їх виконанням.
Прес-служба КРУ в Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору