Рівне:

Створення та просування сайтів

Про Інтернет і лохотрон

Кримінал 10-кві, 2008, 16:239 prov 2 810
Отож, заходимо на перший ліпший сайт, який пропонує вакансії, і шукаємо пропозиції в Рівному. Досить часто на біржах праці подаються такі оголошення: „Потрібен набірщик тексту. Зарплата від 300 у.о. Все залежить від того, скільки ви будете працювати!”
Ось оригінал оголошення, на яке відразу ж натрапляєш:
«Необхідна грамотна людина для перепечатки рукописного тексту на комп’ютер. Хороша заробітна платня. Можливість заключення трудового договору. Платимо за кожний набраний лист. Найголовніше – грамотність. Працювати можна як вдома, так і в офісі. Вік від 16 років. За подробицями звертайтеся на е-мейл. У темі листа також зазначте „Набірник”.
Роботодавець: КА Гаспар.
Персона для контактів: Андрій Головко.
е-meil: такий-то.
Адреса та телефон.
У чому ж прикол?
Багато хто, прочитавши оголошення, подумає: якщо не треба кваліфікації, тоді ця робота саме для мене. Пише так званим роботодавцям листа, вони адресату “пудрять мізки”. Заповніть анкету, зробіть тестове завдання (хоча не завжди), а потім обіцяють за 1000 набраних знаків 2.у.о. За сторінку — 3-5 у.о. — ціна може варіюватись. Це все швиденько в голові підраховується і виявляється, що це непоганий заробіток — 300-500 у.о. Ви вже це собі порахували — побачили свої покупки. Далі вони пишуть, що ви прийняті на роботу, все добре і можна приступати до її виконання, але потрібно тільки заплатити за диск та доставку всього матеріалу — це небагато — 5-10 у.о. Ви платите і все — плакали ваші гроші і ваша робота. Уявіть собі кілька новачків у день — і в місяць непоганий заробіток.
Як же не впійматись на цю вудочку?
Перш за все, поцікавтесь, скільки коштує така праця в серйозних конторах, можливо, в редакції якоїсь газети. Потім введіть назву компанії та е-мейл роботодавця в пошук „Гугла” — результат вам багато про що розповість. І, насамкінець, подумайте, чи варта така робота заявлених грошей.
У всесвітній мережі Інтернет таких розводів вистачає. Це всього лиш один із способів лохотрону. Так, багато сайтів пропонують роботу вдома за 300-500 доларів. Від вас всього необхідно вислати (не по інтернету) лист із двома конвертами в ньому або десятьма-двадцятьма гривнями і вам відразу ж „вишлють матеріал для клеєння конвертів чи збирання кулькових ручок”. Після цього мудрі шахраї забудуть хто ви і з якого регіону. Гроші, якщо ви ще й їх вислали – супер, 2 чисті конверти – теж непогано. А якщо взяти до уваги, що таких лохів у нас в Україні вистачає, то, враховуючи їх кількість, шахраї можуть наживатися на одних лише висланих конвертах, бо і вони тепер коштують не 5 копійок.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору