Рівне:

Створення та просування сайтів

На Буковині міліція затримала контрабандистів, які встигли вивезти майже тисячу кубометрів лісопродукції

Чернівецька область 12-лют, 2010, 12:109 Lobanovskiy 994
У Чернівецькій області співробітники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю припинено діяльність злочинного угруповання з ознаками організованості, учасники якого здійснювали контрабандне переміщення товарів через державний кордон України.
Як встановили оперативники Держслужби боротьби з економічною злочинністю, зловмисники налагодили систематичне переміщення лісоматеріалів з України до Республіки Молдова, використовуючи при цьому підроблені товарно-супровідні документи. Шахраї у супровідних документах зазначали, що лісопродукцію вони купували начебто у селянської спілки та товариства із обмеженою відповідальністю (втім, державна реєстрація обох підприємств була призупинена ще у 2002 році). Використовуючи підроблені документи, правопорушники вивозили зазначену продукцію до Молдови, надаючи службовим особам митного органу підроблені товарно-супровідні документи (квитанції до прибуткових касових ордерів, у яких відображалась оплата за лісопродуцію, специфікації, накладні на відпуск лісоматеріалів, накази на їх відпуск, товарно-транспортні накладні та інші), на підставі яких вивезли за межі нашої країни майже тисячу кубометрів лісопродукції.
Варто зазначити, що під час здійснення своїх злочинних намірів, кожен з трьох учасників організованої злочинної спільноти чітко виконував відведені йому роль. Зокрема, організатор розробляв схеми вчинення контрабанди лісопродукції, фінансував придбання лісу-кругляку в Україні та реалізовував на теренах Молдови виготовлену з нього продукцію, підшуковував вантажівку, на якій і переміщувались через державний кордон лісоматеріали (до речі – час від часу й сам займався перевізництвом), особисто контролював кожну поставку контрабанди, керував та розподіляв між учасниками злочинного угруповання отриманий від контрабандного переміщення лісопродукції прибуток. В обов’язки іншого учасника угруповання входило придбання на території області й за її межами лісу-кругляка, відшуковувати бланки документів, в які вносились неправдиві відомості про походження лісопродукції, організовувати місця для складування лісодеревини та подальше її завантаження для відправки за кордон. А ось інший учасник угруповання безпосередньо перевозив товар через кордон (коли цим не займався «лідер») та надавав митним органам усі необхідні для цього документи.
Слідчим управлінням УМВС України в Чернівецькій області стосовно усіх трьох контрабандистів порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.358 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п’яти років.


Департамент Державної служби боротьби з економічною злочинністю
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору