Рівне:

Створення та просування сайтів

Зиму проводжали піснями [ФОТОРЕПОРТАЖ]

Головна 18-лют, 2010, 09:599 prov 2 413
У Рівненському зоопарку відсвяткували Масляну. Дітлахи каталися з гірок і милувалися сніговими скульптурами, дорослі брали участь у конкурсах та частувалися млинцями. А коли стемніло – розвели символічне багаття, на якому спалили „Меланку”.
Більше фото
Зиму проводжали піснями [ФОТОРЕПОРТАЖ]

Зиму проводжали піснями [ФОТОРЕПОРТАЖ]

Зиму проводжали піснями [ФОТОРЕПОРТАЖ]

Більше фото
– Свято Масляної вже стало традиційним для Рівненського зоопарку, – розповідає науковий співробітник установи Ірина Оліферук. – Проте цьогорічні проводи зими відрізняються від попередніх своїм форматом. Адже у 2010 вперше на теренах звіринцю облаштували льодову гірку, на якій могли покататися як діти, так і дорослі. А замість однієї сцени працювало дві – велика, на якій протягом двох днів виступали фольклорні колективи Рівного, та маленька – де проходили лялькові вистави, циркові шоу та різноманітні розваги для дітей. Також всі відвідувачі зоопарку мали можливість поласувати млинцями і шашликами, сфотографуватися із маленькими левенятами, ведмедем та сніговими фігурами, створеними рівненськими архітекторами.
Ще рівняни та гості міста могли безкоштовно гуляти по зоопарку, розважатися на атракціонах, кататися на конях та поні, а ще брати участь в іграх, конкурсах, вікторинах для дітей та дорослих, а також побути біля багаття і подивитися на традиційне спалювання “Меланки”.
– Я думаю, що це справжнє свято для рівнян, яке пройшло на достойному рівні, – поділилася враженнями заступник міського голови Галина Кульчинська. – Зоопарк гарно підготувався, добре виступили Рівненські колективи “Горина” та “Верес”. Радує й те, що влаштували цікаву культурно-розважальну програму для дітей. Всі ходили радісні, усміхнені і, до речі, я не помічала нікого з алкоголем. Прогулялася зоопарком, подивилася і навіть погодувала деяких тварин. Проте особливо мені сподобався амурський тигр Аполон, від якого просто не могла відвести погляд. У світі таких тварин не більше трьох сотень і ми маємо пишатися тим, що ці рідкісні хижаки є й у нашому зоопарку. Варто задуматися над тим, щоб збільшити вольєр для амурських тигрів, адже у цьому їм зовсім мало місця.
Відвідувачі зоопарку могли побачити не лише амурських тигрів, а й інших тварин. Зокрема, полярних вовків, які нещодавно тут поселилися, верблюдів, мавп, левів, пуму, сов, скунсів, камерунських козенят, амурських полозів, кенгуру. Загалом тут мешкає майже 500 екземплярів тварин, серед яких є 24 види, занесені до міжнародної Червоної книги та Червоної книги України.
Ось так святкували та прощалися з зимою у рівненському зоопарку.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

butterfly 20-лют, 11:50

ми там також виступали. Було дійсно весело
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору