Рівне:

Створення та просування сайтів

Війницькому соловейку - 25

Таке життя 18-лют, 2010, 10:079 prov 1 411
Нещодавно у спортзалі Війницької дев’ятирічки яблуку було ніде впасти. Місцевий люд та численні гості з навколишніх сіл завітали сюди, щоб послухати авторський концерт молодого педагога Бокіймівської одинадцятирічки та привітати його з ювілеєм.
Нині можна ствердно казати: розмовляти і співати Володя Мельников навчився майже одночасно. Уже з перших днів він стверджував себе у цьому світі: лише мамина колискова могла приспати маленького бунтаря. У дворічному віці вмощувався на стовпчику і давав односельчанам перші сольні концерти. Усі, хто поспішав до сільмагу, поряд з яким знаходилася оселя “співака”, мимоволі долучалися до його вокального хисту. Репертуар юної “зірки” складався з мелодій із хатнього “брехунця”, а “хітом” була пісня Юрія Антонова “Не рвите цветы, не рвите, пусть будет нарядной земля…”.
Чорнобильське лихо змусило родину Мельникових залишити рідні місця. Чотирирічний Володя і молодша сестричка Зоряна ніяк не могли втямити, чому вони з мамою і татом “їдуть у світ”, а дідусь та бабуся залишаються вдома.
Із 1990 року Мельникови мешкають у Війниці. Звідти Володимир щодня вирушає у Бокіймівську одинадцятирічку, у Млинів, Демидівку, Війницю, щоб донести до своїх учнів чари музики і пісні. Вокальний талант молодого педагога оцінили тисячі млинівчан, яким випала нагода пропустити крізь власні серця пісні у його виконанні. Та не всі вони знають, що Володя Мельников майстерно грає на гітарі, на баяні, на піаніно, на сопілці, чудово танцює…
Більш як тридцять різножанрових номерів концертної програми подарував Володимир своїй родині, учителям, землякам, учням під час авторського концерту. Творчий бенефіс митця за правом розділили перша вчителька Вікторія Велюнець, його наставниці Людмила Федорова і Наталія Шаніна, колега Микола Шеремета, університетський товариш Микола Бортнік, народний хор села Бокійма, вихованці ювіляра і, звісно, батьки та сестра Зоряна, однокласники і односельці.
Майже тригодинне творче диво причарувало глядачів. Транслювати таке дійство мало б за честь українське телебачення. Щиро переконаний: минуть літа і Україна пишатиметься своїм сином. Знайдуть його визнання і звання, будуть творчі перемоги і слава. Одна уже увінчала натхнення музиканта: у 2004 році Володимир став переможцем обласного конкурсу баяністів.
У народі кажуть, коли народжується дитина – її цілує ангел. Якщо поцілує в лобик – дитя виросте розумним, якщо в щічку – вродливим, якщо в уста – красномовним. Очевидно Володю Мельникова ангел поцілував тричі. Нехай вистачить йому духу і снаги на стезі пісенній і музичній. І нехай будуть з ним Бог і Музи…
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору