Рівне:

Створення та просування сайтів

В США побудують нові атомні електростанції

Україна і світ 18-лют, 2010, 10:249 prov 956
Президент США Барак Обама оприлюднив програму надання урядових гарантій за кредитами на суму в 8 млрд. доларів на будівництво в країні атомних електростанцій. Це вперше за останні 30 років.
Дві нові електростанції будуть побудовані в штаті Джорджія американською фірмою “Southern Company”.
За словами Обами, “безпечні і чисті” АЕС необхідні США для покриття зростаючий потреби в електроенергії. Будівництво нових АЕС в Сполучених Штатах було припинено після 1979 року, коли сталася велика аварія на атомній електростанції Три-Майл Айленд в штаті Пенсільванія. Тоді відбулося часткове розплавлення активної зони ядерного реактора, що призвело до викиду в атмосферу радіоактивних газів. 28 березня 2009 року виповнилося рівно 30 років з дня найбільшої в історії країни техногенної катастрофи.
За словами Барака Обами, новий проект за перші вісім років будівництва дозволить створити тисячі робочих місць, а коли елестростанції будуть введені в дію, - сотні високо оплачуваних посад.
І це, за словами президента, лише початок створення нового покоління безпечних, чистих та енергозберігаючих технологій, які допоможуть боротися з кліматичними змінами.
Два нових ядерних реактора будуть побудовані на вже існуючій АЕС в Джорджії. За даними Департаменту енергетики США, це будуть два реактори типу AP1000 потужністю 1100 мегават кожен.
В даний час в 31 штаті діють 104 атомні реактори, які дають 20% всієї електроенергії країни. В цілому в усьому світі в процесі будівництва зараз перебувають 56 ядерних реакторів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору