Рівне:

Створення та просування сайтів

Росія буде першою країною, яка розчарується в Януковичі - політолог

Україна і світ 18-лют, 2010, 10:279 prov 2 634
Директор Інституту Горшеніна Кость Бондаренко вважає, що Росія буде першою країною, яка розчарується в новообраному Президентові України Вікторі Януковичі. Таку думку він висловив у Брюсселі, виступаючи з тематичною доповіддю на конференції Європейського політичного центру “Україна після виборів”, повідомляє “Лівий берег”.
Експерт також впевнений, що чим швидше Тимошенко визнає перемогу Януковича, тим краще. Розхитуючи ситуацію, вона ризикує втратити довіру своїх виборців, а також авторитет лідера опозиції”. На думку Бондаренка, вибори хоч і були визнані всіма міжнародними спостерігачами такими, що відповідають демократичним стандартам, у випадку, якщо ситуація і далі буде нагнітатися, є високий ризик внутрішньополітичної дестабілізації.
Разом з тим, нагадавши, що ключові кандидати говорили про необхідність політичної стабілізації, Бондаренко висловив надію: “Можливо, політична дестабілізація залишиться у минулому. Багато в чому це залежить від моделі управління, яку обере новий президент. Я б не назвав Януковича великим реформатором. Не думаю, що він піде шляхом рішучих реформ, у кращому разі продовжить те, що розпочав Ющенко “.
Характеризуючи сценарії зовнішньополітичного позиціонування Януковича, Бондаренко висловив думку, що в зовнішніх міжнародних відносинах він проводитиме прагматичну політику. “Під час кампанії Януковичу багато дорікали в тому, що він маріонетка Росії. Так от, на мій погляд, Росія буде першою країною, яка розчарується в Януковичі. Так само, як свого часу розчарувалася в Кучмі”, - сказав він.
У зв’язку з цим Бондаренко також зазначив, що під час виборів Янукович обіцяв переглянути газові угоди з Росією. Проте вже сьогодні Газпром дав зрозуміти, що цього не буде. “Так що не варто сподіватися, ніби з приходом Януковича газ для України коштуватиме знову по 50 доларів”, - наголосив Бондаренко.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору