Рівне:

Створення та просування сайтів

В Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудуться Читання «Пересопницьке Євангеліє як символ української духовності» - до Міжнародного дня рідної мови

Рівненська область 18-лют, 2010, 11:029 Lobanovskiy 1 080
19 лютого 2010 року, о 12 годині, в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудуться Читання «Пересопницьке Євангеліє як символ української духовності» - до Міжнародного дня рідної мови. Цим продовжується цикл заходів, присвячених українській Першокнизі - «Пересопницьке Євангеліє» - визначній пам’ятці української писемної культури.
Читання знайомлять громадськість міста і області з перлиною української писемної культури, першим відомим перекладом канонічного євангельського тексту української літературно-писемною мовою, що стала національною святинею нашої незалежної держави.
До розгляду важливих питань, пов’язаних із пам’яткою, залучаються науковці та краєзнавці Рівненщини.
Провідні науковці університетів міста Рівне та науковці музею виступають з доповідями, в яких піднімаються історичні, мовознавчі, художньо-мистецькі аспекти вивчення унікальної української книги.
Слухачами будуть майбутні вчителі української мови та літератури, які зараз навчаються в Рівненському державному гуманітарному університеті.
Незабаром новообраний Президент України під час інавгурації присягатиме народові не лише на Конституції, але й на Пересопницькому Євангелії (1556-1561рр.), яке символізує історичні корені української духовності.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору