Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 11-кві, 2008, 09:409 prov 1 380
Підручники з історії України перепишуть
Кабінет Міністрів доручив Інституту національної пам’яті до 2009 року розробити нові підручники з історії України. Зокрема, Кабмін вважає метою розробки нових підручників сприяння вихованню молодого покоління у дусі усвідомлення своєї національної ідентичності, пошани і любові до Батьківщини. Крім цього, пріоритетом діяльності Інституту національної пам’яті в 2008 році є формування і видання Національної книги пам’яті „Голодомор 1932-1933 років в Україні”.
Як повідомлялося, міністр освіти Іван Вакарчук заявив про те, що одним з основних завдань його відомства є впровадження в повному обсязі викладання у вищих учбових закладах українською мовою протягом трьох років.

Донецьк став кращим містом СНД
Донецьк за підсумками огляду-конкурсу „Краще місто СНД” був визнаний найкращим містом СНД у двох номінаціях. Зокрема, до Донецька були привезені дипломи „За розробку і реалізацію стратегії розвитку міста” і „За забезпечення активного розвитку малого бізнесу”.
Конкурс був організований Міжнародною Асамблеєю столиць і великих міст (МАМ) і проходив у Москві в рамках Форуму „Мегаполіс: XXI століття”.

Водій повісився на місці аварії
У Псковській області Російської Федерації в результаті ДТП постраждали семеро осіб. ДТП сталося 6 квітня на 358 кілометрі шосе Петербург-Київ. 32-річний водій автомашини ВАЗ 21113 виїхав на смугу зустрічного руху і скоїв лобове зіткнення з автомашиною Hyundai.
У результаті постраждали водій і четверо пасажирів Hyundai, а також два пасажири ВАЗа, зокрема п`ятирічна дівчинка. Усі вони госпіталізовані. «Водій ВАЗа після ДТП від`їхав на 15 метрів і наклав на себе руки, повісившись у лісі», – зазначив співробітник УВС.
За попередньою версією, водій і пасажири ВАЗ 21113 були в стані сильного алкогольного сп`яніння.

Sony презентувала найменшу відеокамеру
Компанія Sony Corp представила відеокамеру високої роздільної здатності (HD), позиціонуючи її як найменший та найлегший з подібних пристроїв у світі. Камера важить близько 300 грамів, а її розміри – 32х119х63 мм.
Пам’ять пристрою розрахована на зберігання 55 — хвилинного відеозапису з роздільною здатністю 1.920 на 1.080 пікселів на карті пам’яті обсягом 8 гігабайт. Пристрій надійде у продаж у Японії у квітні і його вартість складе 130.000 ієн ($1.271).

В Індії новонароджену із двома обличчями оголосили божеством
Тритижневій дівчинці, яка народилася із двома обличчями у північному індійському селі, поклоняються як реінкарнації божества Ганеші – напівлюдини-напівслона.
Сотні місцевих жителів стовпилися в будинку дівчинки й очікують від неї “благословення”. За древньою індійською традицією прочани обсипають її батьків грошима. Тим часом, досить мало відомо про стан здоров’я дитини, оскільки батьки не допускають до неї лікарів.
У 2007 році в Індії успішно пройшла операція дворічної дівчинки Лакшмі, яка народилася із чотирма руками та чотирма ногами. Під час операції, що тривала 27 годин, у Лакшмі відокремили її власні хребет і нирки від “чужих” і видалили зайві руки та ноги.

Суд встановив причину загибелі принцеси Діани
Причиною загибелі принцеси Діани та її друга Доді аль-Фаєда в автокатастрофі в Парижі 31 серпня 1997 року стали протизаконні дії журналістів таблоїдних видань, які переслідували їхню машину, і водія Анрі Поля. До такого вердикту прийшли присяжні за підсумками слухань у лондонському Королівському суді, що тривали майже півроку.
Розпочаті в січні 2004 року слухання з установлення обставин смерті Діани й Доді були відкладені на час розслідування обставин автокатастрофи в Парижі. Слухання відновилися 2 жовтня минулого року. Журі присяжних вислухало свідчення більш ніж 250 свідків з восьми країн.

Китайські готелі забезпечать презервативами
Номери готелів усіх класів у Пекіні, а також столичні розважальні установи в обов’язковому порядку будуть укомплектовані презервативами. У столиці Олімпіади-2008 на цей крок підуть у відповідності до розпорядження пекінського комітету з профілактики і лікування СНІДу. До кінця року всі готелі і розважальні заклади повинні бути забезпечені презервативами, а автомати з їхнього продажу будуть розміщені у всіх барах, дансингах і на будівництвах, де працюють більше 500 людей.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору