Рівне:

Створення та просування сайтів

Міліція Івано-Франківщини затримала осіб, які викрадали акумулятори зі станцій мобільного зв’язку

Івано-Франківська область 22-лют, 2010, 11:349 Lobanovskiy 936
На Івано-Франківщині взято під варту двох осіб, які обгрунтовано підозрюються у вчиненні низки крадіжок на території одразу кількох областей України. Затриманими є 22-річний мешканець Вінниці та 23-річний житель Сумської області. До останнього часу обидва працювали на підприємстві, яке в різних регіонах держави забезпечує життєдіяльність станцій одного з операторів мобільного зв’язку. До обов’язків цих “спеціалістів” належали питання доставки та обслуговування акумуляторних батарей на станціях мобільного зв’язку. Дані акумулятори призначені для забезпечення безперебійного електроживлення станцій у разі знеструмлення основного джерела електропостачання.

У ніч на 29 січня цього року зі станції оператора мобільного зв’язку, розташованої в одному з сіл Городенківського району, зникли 16 акумуляторів. В ході перевірки обставин скоєння крадіжки працівники міліції з-поміж інших версій розглядали й ту, що варто перевірити причетність до злочину осіб з числа технічного персоналу. Тим паче, що було достовірно з’ясовано: ніхто зі сторонніх людей не мав доступу до приміщення, в якому зберігалися акумуляторні батареї.

Таким чином в коло підозрюваних потрапили двоє “постачальників” акумуляторів. Городенківські міліціонери встановили місцезнаходження цих осіб і затримали їх. Досудовим слідством встановлено, що зловмисники залишили без акумуляторних батарей ще кілька станцій, зокрема, в Чернівцях та Київській області. Кожен з акумуляторів цього типу вартує 2 тисячі гривень. Утім, для зловмисників цікавою була їхня вага. Вони викрадали акумулятори, що важать від 35 до 40 кілограмів, щоб здати їх на металобрухт.

Василь Гультайчук, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору