Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині затримали фальшивомонетчиків

Івано-Франківська область 24-лют, 2010, 11:349 Lobanovskiy 1 209
Наприкінці минулого тижня у поле зору калуської міліції, що на Івано-Франківщині, потрапили кілька мешканців райцентру, яких правоохоронці мають підстави вважати причетними до виготовлення та збуту підроблених грошей. Як виявилося, калушани спробували “запустити в обіг” фальшиві банкноти номіналом від 1 до 10 гривень.

В одному з торгових центрів Калуша увечері було затримано 42-річну місцеву жительку, яка намагалася розрахуватися за цигарки фальшивками. Усі п’ять двогривневих купюр, які вона запропонувала продавцеві, виявилися несправжніми. Закономірно, що міліція передусім зацікавилася походженням підробок. Відтак з’ясувалося, що вилучені “папірці” – лише частина з того, що зловмисники встигли реалізувати. Зараз відомо про ще два подібних епізоди. Зокрема, виявилося, що 36-річний та 32-річний калушани примудрилися двічі розрахуватися фальшивками за придбаний у місцевої пенсіонерки самогон. У першому випадку “на пробу” пішли дві одногривневі підробки, додані до справжніх грошей. Наступного разу за алкогольний напій розплатилися фальшивою “десяткою” та двома підробленими купюрами номіналом по 5 гривень. Крім того, у одного з затриманих працівники міліції вилучили ще кілька аналогічних підробок. Як вже встановлено, фальшивки зловмисники друкували самотужки з допомогою звичайного комп’ютерного обладнання.

Усі вилучені саморобні “гроші” спрямовано на дослідження експертам-криміналістам. Відтак вирішуватиметься питання про порушення кримінальної справи за виготовлення, зберігання та збут підроблених грошей. Відповідна стаття Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.



Зорина Кречко, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору