Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненським пенсіонерам підвищили пенсії

Газета СВ 11-кві, 2008, 09:519 prov 1 474
Як розповів начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області Володимир Мазурок, перерахунок пенсій здійснюватиметься в автоматичному режимі і стосуватиметься усіх пенсіонерів Рівненщини. Нові розміри пенсій залежатимуть від прожиткового мінімуму, до якого вони прив’язані, а також від страхового стажу та заробітної плати, котру людина отримувала протягом життя.
За словами Володимира Мазурка, до законів, що регулюють питання пенсійного забезпечення, внесли низку важливих змін. Зокрема, тепер мінімальний розмір пенсій за віком за наявності у чоловіків 25, а у жінок 20 років страхового стажу визначається, виходячи з нового розміру прожиткового мінімуму – 481 гривня.
Головне управління Пенсійного фонду України в Рівненській області уже розпочало виплату підвищеного розміру пенсій 300 234 пенсіонерам області на загальну суму 206,6 мільйона гривень. У тому числі, перераховано надбавки та підвищення до пенсій людям, які мають особливі заслуги перед Україною, ветеранам війни, донорам, пенсіонерам, які мають статус „Дитина війни”, або „Жертва нацистських переслідувань”, особам, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Щомісячну адресну допомогу до пенсії отримають 33888 мешканців області. Це – особи, котрим призначена пенсія у зв’язку з втратою годувальника, інваліди І-ІІІ групи, та люди, що отримали інвалідність внаслідок трудового каліцтва та профзахворювання, а також пенсіонери за віком.
Володимир Мазурок запевнив, що протягом квітня кожен пенсіонер отримає підвищену пенсію в повному обсязі. Виплата адресної допомоги здійснюватиметься за додатковими відомостями одночасно з виплатою пенсії. На це з пенсійного бюджету додатково спрямовано 6,6 мільйона гривень.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору