Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненська міліція приймає зброю

Рівненська область 25-лют, 2010, 13:569 Lobanovskiy 1 338
З метою запобігання неконтрольованому розповсюдженню зброї з 1 по 30 березня 2010 року в Рівненській області за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України проводиться місячник добровільної здачі вогнепальної і холодної зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів і засобів ініціювання до них. Громадяни, які добровільно здадуть зброю, боєприпаси, вибухові матеріали, звільняться від кримінальної та адміністративної відповідальності за незаконне придбання та зберігання.
Як виняток, добровільно здана мисливська вогнепальна гладкоствольна, нарізна та холодна зброя, спеціальні засоби самооборони, заряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії (газові пістолети та револьвери), можуть бути поставлені на облік органів внутрішніх справ та зареєстровані за громадянами, що їх здали.
При переїзді зі зброєю в інші регіони слід у 10-денний термін повідомляти про це міліцію на новому місці проживання, а в разі смерті власника родичам померлого потрібно у 5-денний термін здати його мисливську зброю в територіальний відділ міліції або в дозвільну систему до вирішення питання про спадкування майна, але на строк не більше шести місяців. Наразі нагадуємо, що за порушення порядку придбання, зберігання, носіння, виготовлення чи збут вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв громадяни несуть кримінальну відповідальність згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України, якою передбачено позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.
З питань добровільної здачі зброї необхідно звертатись в службу дозвільної системи Рівненського міського відділу міліції за адресою: м. Рівне, вул. Словацького, 3 каб. № 16. Телефон для довідок 67-94-40.

Ігор СІВЕРС, старший інспектор групи дозвільної системи ВОГП Рівненського МВ УМВС України в області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору