Рівне:

Створення та просування сайтів

На Львівщині троє хуліганів грабували студентів

Львівська область 26-лют, 2010, 10:129 Lobanovskiy 1 164
Троє молодиків зі Львівщини грабували студентів. Бешкетники настільки залякали жертв, що ніхто з них не звертався до міліції. Та випадок на початку лютого став для зловмисників останнім.

Того дня троє студентів Стрийського художнього училища повертались з магазину. Раптом помітили, що за ними йдуть троє.

Свідок:

- Коли ми поверталися з магазину, помітили, що за нами йдуть три невідомі особи. Ми продовжували йти, вони нас перегнали, почали з нами говорити. Звідки ми, хто. І коли підійшли ближче до гуртожитку, вони почали вимагати в одного хлопця телефон, гроші.

Переконати грабіжників, що не мають нічого цінного, не вдалося. Почали тікати, але сутички уникли не всі.

Постраждалий:

- Я теж почав тікати, коли один з них схопив мене за капюшон, чи дали підніжку, чи що, я посковзнувся і впав на землю. Я стояв на колінах, а вони почали мене копати. А потім я відчув, що мене щось по плечах коле, відчув удари по плечах. Далі ще потім був сильний удар по носі. Перед тим ще мені по лиці порізали. Я відчув теплий біль.

Хлопець з останніх сил підвівся й побіг до училища. Нападники кинулися за ним.

Постраждалий:

- Я зірвався, і того, що мене різав, штовхнув на корч, а сам зірвався і побіг в гуртожиток. Один з них побіг за мною в гуртожиток, я забіг у двері і перед самим входом у коридор, я знав, що там поворот. Він не знав, я повернув, а він стукнувся у двері.

На допомогу учням збіглися вихователі. Вони зателефонували до райвідділку. Тим часом, зловмисники втекли.

Ірина Стефанишин, заступник директора Стрийського вищого професійного художнього училища:

- Під час розмови з нашими учнями було виявлено, що ці молоді люди, які нападали на наших дітей, вони неодноразово підходили під наш гуртожиток. Було два випадки таких з’ясовано.

Ярослав Грищук, керівник Стрийського МВ міліції:

- Встанови інших потерпілих осіб, які по різних причинах одна з них залякування не зверталися в міліцію побоюючись наступних пограбувань чи інших фізичних розправ.

Грабіжники полювали на своїх жертв біля училищ і технікумів, де навчаються студенти з навколишніх сіл. Харцизяки вважали себе місцевими "авторитетами" і намагались принизити тих, хто приїхав навчатися до їхнього міста.

Ярослав Грищук, керівник Стрийського МВ міліції:

- Вони вчиняли такі подібні дії і в коледжі нашому Стрийському аграрному, художньому училищі, і в інших місцях, де перебувають студенти і молодь, яка приїхала з навколишніх сіл з навколишніх районів.

Після розмови з постраждалими і свідками дільничні інспектори вирушили на пошуки зловмисників.

Тарас Юник, дільничний інспектор Стрийського МВ міліції:

- Було сформовано три групи в складі по два чоловіки, і з нами пішли учні очевидці, які бачили цю подію, які могли впізнати цих людей, які здійснили цей розбійний напад.

Шукали грабіжників недовго. Один із свідків пограбування упізнав нападників.

Олег Поліщук, заступник керівника Стрийського МВ міліції:

- Буквально на протязі години-півтори часу одною групою було затримано двоє осіб, причетних до даного злочину. Вони були затримані, доставлені в Стрийській МВ, і вже почалась з ними проводитись робота по встановленню інших учасників порушення даного закону.

Згодом затримані в усьому зізналися і вказали на ломбард, куди віднесли награбоване. Більшість речей правоохоронці вже вилучили і передали слідчим. Проти розбишак порушили кримінальні справи. Вже з’ясували: на карбі лиходіїв - дев’ять пограбувань.

Ольга Адамська, Юрій Котоус, Львівська область, НТН.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору